fredag 7 maj 2010

Ett vänligt brev


I dag fick jag ett brev från biblioteket som gav mig ett förhöjt blodtryck. Vårt bibliotek stängde i januari för reparation och skulle åter öppnas i april. Innan stängningen lånade jag sex talböcker, som skulle återlämnas 21 april. Men reparationen av biblioteket försenades och lokalen kommer att öppnas först den 10 maj.
-
I dag, fredagen den 7 maj, får jag ett brev där det det står med stora bokstäver. "Du har försenade lån. Återlämnas snarast!"
-
Vem ska jag återlämna böckerna till? Biblioteket är stängt och när man ringer på deras telefon, så upprepar en talsvarare att lokalen öppnar den 10 maj.
-
Nu vill jag ge ett förslag hur man på ett vänligt och trevligt sätt korresponderar med en lånekund.
-
Kära låntagare!
Renoveringen av biblioteket har dragit ut på tiden och vi öppnar nu den 10 maj. Vi beklagar att vi inte kunnat ta emot dina låneböcker i rätt tid och tackar dig för att du haft dem i gott förvar i ditt hem under tiden.
Hjärtligt välkommen till oss den 10 maj hälsar
Bibliotekspersonalen.
-
Jag skickar nog en kopia av mitt förslag till bibliotekschefen.
-
Ha en trevlig helg.

4 kommentarer:

Annica sa...

"Kanske skickar jag..." Ta bort `kanske´! Sänd genast bloggkopia till biblioteksbossen! Och fråga om han/hon tror att portot blir dyrare om utskickstexten har en vänlig ton. Eller sparas det på skrivarbläcket?
På det där stället behövs en charmskolekurs!

Lennart sa...

Det har ju blivit helt hopplöst att komma fram på telefon numera. Köordning och dålig musik.
Ekenstedt berättade om en familj från Byskeälvsområdet där bara en kunde svara i telefon, de övriga lyfte bara på luren och sade: hä jär ingen haam som kan svååra.
Dom var före sin tid !

Anonym sa...

Tror nog bara att biblioteket använde sitt vanliga sätt att skriva till låntagare som inte lämnat in böcker i tid. I det här fallet blev det alldeles fel och rena moment 22. Du bör skicka in inlägget i bloggen till bibliotket.

Kristina L sa...

Vilka fasoner! Skicka ut sådana brev när biblioteket inte ens är öppet! Och om man skulle råka vara bortrest just den 10 maj, vad händer då? Kommer självaste bibliotekarien på bokhämtarbesök och sänder en saltad reseräkning?
Nej, åtminstone en vecka efter nyöppnandet borde man ha på sig för att återlämna böckerna.
Ge dem på "moppo"!