tisdag 18 maj 2010

Jag vill äta gott

Min kära potatis ifrågasätts. Kvällstidningens hurtfriska bantningsråd säger att man kan ersätta ris, potatis och pasta med Quinoa, bönsallad eller äggnudlar.
-
Tidningen ljuger som kvällstidningar plägar. Potatisen är oersättlig. Den är närodlad, man kan till och med odla den i sin egen radhustäppa. Jag vill inte avstå från potatisgratäng, bakad potatis, hasselbackare, potatismos, rårakor, pommes frites, Janssons frestelse eller kroppkakor. Ej heller vill jag missa den färska nyupptagna mandelpotatisen till sill eller surströmming. Det är bara självplågare som ersätter potatis med, från fjärran land hitflugen, Quinoa.
-
Det är inte potatisen man blir tjock av, det är wienerbröden och mazarinerna och sockerkakorna och glassen och blockchokladen.
-
Så kära bantningsgurus. Ät era fullkornsnudlar, men rör inte min potatis.

4 kommentarer:

Annica sa...

Ingen potatis - inga kroppkakor. Snyft!!! En av mina favoriträtter. Nej, mer potatis och mindre skräpmat åt folket! Förr i tiden, innan vi hade "fast food", GI och annat trams var vi ett mycket slankare folk. Och då bjöds det dessutom minst sju sorters kakor från varje rejält kakfat.

Ju mer lättprodukter vi stoppar i oss, desto tyngre blir vi.

Gunnel sa...

Måste så här efteråt erkänna att jag aldrig smakat Quinoa. Kanske är det gott. Dock kan det aldrig ersätta potatisen.

Yvonne sa...

Det västa är ju att vi Älskar Dajm!!!!

Gunnel sa...

Visst älskar vi Dajm. Jag tror att det man älskar är nyttigt och behövs för att man ska må bra.