tisdag 11 maj 2010

Var rädd om pengen


I dag ska bloggen på sitt blygsamma sätt ta sig an Europas finanser.
-
Politiska partier har, för att vinna val, lovat folk så mycket förmåner att pengarna inte alls räcker till och en del länder riskerar att gå i konkurs.
-
Till exempel kan en postanställd i Grekland sluta sitt jobb vid 53 års ålder och då erhålla en pension på 20.000 kronor/månad netto. Detta enligt en journalist i P4.
-
Så därför Mona och Fredrik, lova inte så mycket inför valet, utan fördela det som finns på det kloka sätt som bara ni kan. Sedan får vi väljare bestämma vilket av alternativen som känns bäst för oss alla.
-
Återigen har jag, arma fruntimmer, gett mig in på något som jag inte behärskar. Så synd, att de som borde behärska ämnet, inte heller gör det.
-
Hej då!

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Hörde också detta om Postanställda i Grekland!Himmel!!!kan jag bara säga,vad sysslar dom med?

Annica sa...

Nu kommer vallöftena att stå som spön i backen, ända fram till valet är över. Många sagor blir det... Både i rött och blått.

När jag haft dubier mot att införa euro i vårt land så har jag kallats för "bakåtsträvare". Kanske jag inte hade så fel ändå. Är det inte bäst att vi behåller den rejäla svenska kronan? Sverige har ju faktiskt klarat finanskrisen skapligt. Hur hade det blivit om vi haft euro?

Och vad man tycker om olika politiska beslut beror nog i hög grad på hur de slår mot en själv. Fördel för mig = Bra beslut. Nackdel för mig = Dåligt beslut.

Gunnel sa...

Jag minns inte hur jag röstade ifråga om införande av Euro. Tror att jag röstade blankt, för första och enda gången i mitt liv.
Nu vill jag absolut inte ha Euro.