söndag 9 maj 2010

Bättre snäll än dum


År 1864 förlorade mannen sin lagliga rätt att aga sin hustru. Om hustrun någonsin haft rätt att aga sin man förtäljer icke historien, men när man en vanlig söndagsmorgon lyssnar på helgens händelser, så förstår man att 1864 års beslut inte nått fram till alla.
-
Helgen är inte bara ledighet och mys, det är också bråk, fylla och svartsjuka i somliga familjer, och för oss andra är det svårt att förstå hur man kan vilja skada den person man står allra närmast. Det är så tragiskt och onödigt att vår sjukvård ska behöva lappa ihop människor, som skadats av en partners aggressivitet.
-
Man önskar att lättretade, svartsjuka och obehärskade personer av bägge könen lyssnade på Dr Phils goda råd för bättre partnerskap.
-
"Varje morgon när du vaknar, ska du tänka på vad du kan göra för din partner så att hon/han ska må bra."
eller
"Behandla din partner med samma respekt som du behandlar dina vänner."
-
Så talade den kloke Dr Phil och jag lyssnade.
-
Trevlig söndag!

3 kommentarer:

Anders sa...

Dr Phil är inte dum. Att tjäna så mycket pengar på att säga självklarheter.

Mamma Jenny fick inga pengar för sitt minst lika goda råd: "Du ska va som en männisch".

Gunnel sa...

Mamma Jenny var en klok människa och hennes bevingade ord är välkända i släkten. Hoppas vi ärvt en smula av hennes visdom.

Annica sa...

Det är hemskt att det förekommer så mycket våld mellan människor i nära relationer. Ja, våld över huvud taget - man undrar verkligen vad det beror på.
Dr Phil ger alltid kloka och vettiga råd, inte bara när det gäller detta ämne. Vi behöver fler kloka mammor, pappor och "Dr Philar" i samhället.