onsdag 10 februari 2010

Vacker utsikt

Tänk vilken dröm att få bo med vacker utsikt från sitt köksfönster. Att sommartid sitta på sin uteplats och se gröna ängar, blommor, vatten och segelbåtar. Vilken lycklig, lugn och harmonisk människa man skulle bli. När jag sitter på min uteplats ser jag en enorm asfaltyta, som är bucklig, grusig och med stora sprickor, och det är absolut ingen skönhetsupplevelse.
-
En av mina svägerskor har en fantastisk utsikt. Från sitt glasade uterum kan hon se Bureälven forsa fram. Lika vackert sommar som vinter. Kanske en tröst för henne när hon nu får sitta still och vårda sin fotfraktur.
-
Min bror Lennart och hans fru bor också idylliskt. Det som en gång var fritidsbostad har de under årens lopp förvandlat till åretruntboende. Sjön ligger tio meter från huset och genom deras vardagsrumsfönster kan man se änderna simma förbi.
-
Blått vatten som kluckar mot strand är mycket vackrare än grå asfalt som går i vågor.
-
Avundsjuk? Jag? Njaoo, kanske litegrann, men jag unnar dem verkligen idyllen och vi som bor på Hertsön får nöja oss med att vi har en vacker kyrkogård.
-
Ha det gott i solen!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag ser skog och gräs när jag sitter på min uteplats.Jag har själv många tallar på min tomt och jag ser genom ett litet skogsparti ner mot kollonilotterna.Så det är inte riktigt alla som bara har asfalt utanför här på Hertsön.
Du får komma och dricka kaffe på min altan till sommaren.

Yvonne sa...

Glömde att skriva att min önskan alltid har varit att få bo vid vatten.Det har aldrig lyckats,så helt nöjd är jag inte,trots skogen.

Gunnel sa...

Yvonne: Det är vi som bor i holkar som har drabbats av asfaltläggarna. Bland villorna på Hertsön är det mycket grönare. Och något blommigare än kolonilotterna är de svårt att tänka sig.
Jag kommer gärna och dricker kaffe på din altan.

Lennart sa...

Just nu är det inte så idylliskt, inga änder men massor av snö och en halv meter ovanavattnä. På vintern skulle jag vilja bo närmare biltema och Claes Olsson. Plus och minus brukar jämna ut sig.
Du får gärna komma hit och dricka kaffe på våran altan också !

Annica sa...

Vad är det som gör att alla människor vill bo vid vatten? Kommer det måhända från kluckandet i mammas mage? Det är något speciellt med vågor och brus. Något som ger lugn och frid i själen.

Vännen S har sitt hus alldeles vid älven och det är så fint och rofyllt. Och trots att det hela tiden är samma vy man ser genom fönstren så är den ändå ständigt skiftande.