torsdag 11 februari 2010

Tankar om film

Den här bilden illustrerar en av de tråkigaste filmer jag någonsin sett. Ibland har man kostat bort tid och pengar på film som man plågat sig igenom. Hör följer mina och några andras värsta lidanden i biografsalongen.
-
1. Damen med hunden. Rysk film efter en novell av Tjechov. Filmen fick lysande kritik och många pris. Jag såg den för många, många år sedan och minns den än för att den aldrig tog slut. En dam gick på en strand med en hund i två timmar.
-
2. Kvinna under påverkan. Jag minns inte så mycket mer av handlingen annat än att en man och en kvinna stod på var sin sida av en grusgrop och skrek.
-
3. Frånskilda kvinnors klubb. Varmt rekommenderad av Oprah Winfrey. Mitt filmsällskap Anta somnade och det gjorde hon rätt i.
-
4. Tystnaden. Ett av Bergmans mästerverk. En liten pojke gick i en trappa och två kvinnor var mestadels tysta.
-
En grannfru anser att Independence Day är den värsta film hon tvingats se. Min äkta hälft led förfärligt, när han tillsammans med mig såg "Blue Hawaii" med Elvis Presley. Jag njöt av filmen, speciellt när Elvis stående på ett "näckrosblad" sjöng en kärleksballad till sin brud.
-
Man kan tycka olika, men man kan aldrig tycka fel när det gäller film.
-
Hej då!

5 kommentarer:

Peter sa...

Göta Kanal 1-3, Reine och Mimmi i fjällen, samtliga Beck, Wallander filmer. Listan på usla filmer kan göras oändligt lång. På min lista finns nog mest svensk film som allt för ofta är slarvigt gjord och med usla skådespelarprestationer. Samtidigt finns det förstås väldigt bra svenska filmer t.ex. Zozo, Ondskan.

Anders sa...

Polanskis svartvita "Repulsion" som handlar om en klövklipperska som långsamt blir galen var ganska bortkastade pengar. Dessutom fick den mig att känna viss osäkerhet inför framtida möten med fotvården.

Gunnel sa...

Men Peter jag skrattade åt den första Göta Kanal. Tyckte nog att den var lite fånig, men hade absolut inte tråkigt.

Peter sa...

Radiokanalen rockklassiker hade en filmgala på temat sämsta film och där vann Bang Bang Orangutang. Göta Kanal 1 var lika rolig som att se målarfärg torka och tvåan var ännu sämre. Fasar för när/om trean kommer att visas i TV.

Läste förövrigt novellen Damen med Hunden i gymnasiet och den var rätt ok. men den kanske inte hade riktigt tillräcklig handling för att göra sig som film.

Annica sa...

Jodå, jag minns "Frånskilda kvinnors klubb"! Den var ett fantastiskt sömnpiller. Jag sov sååå gott! Men jag hoppas att jag inte snarkade och skämde ut mig totalt.

Tillsammans kämpade vi oss ju även igenom "Kvinna under påverkan". Den var också ett skapligt sömnmedel. (Dessa två filmer kanske man borde hyra nu när John Blund inte vill infinna sig.)