måndag 8 februari 2010

En liten kommun


Infarten till Malå söderifrån är betagande vacker. Till höger reser sig Tjamstanberget och till vänster ser man vatten, mycket vatten. På kommunalkontoret i detta samhälle fick jag mitt andra jobb. Kommunen var generös med lönen och jag fick hela 650 kronor per månad. Jag skrev stenciler och hade ansvar för den stora otympliga bokföringsmaskinen. Den var ett tekniskt under och på den utbetalades kommunalanställdas löner.
-
Min kompis Malin och jag delade en två-rummare med kokvrå. På helgerna var vi ute och dansade på Malåborg eller Folkets Hus i Adak. Hemma i lägenheten hade vi ofta besök av spelintresserade gossar. Vi spelade kort på fritiden och allt skedde under största anständighet, tror jag mig minnas.
-
På kommunalkontoret stannade jag i nästan fyra år. Det sista året träffade jag en man, som sedan for till Stockholm för att studera. Det var trist i Malå utan honom, så jag tog tåget ner till storstaden och sedan dess har vi bott ihop och det gör vi än.
-
Allt för nu! Lev väl!

6 kommentarer:

Anders sa...

Även jag har erfarenhet från den stora otympliga bokföringsmaskinen. Jobbade tre somrar på kommunalkontoret, skrev ut utbetalningskort för barn- och bostadbidrag bl a. Värst var det att sitta i växeln, jag lärde mig aldrig riktigt hur den fungerade och lyckades nog koppla bort fler samtal än någon annan gjort i Malå Kommun.

Lennart sa...

En annan är mera jordnära, jobbade en sommar med att gräva ner teodoliter åt lantmäteriet. Det moderna Malå är alltså uppmätt efter mina nedgrävda plintar.
Resten av sommaren körde jag Malå kommuns Epatraktor med vattentank och vattnade gatubyggen. Jag har alltså jobbat med kroppen då mina syskon jobbat med knoppen...

Annica sa...

Bokföringsmaskin - vad jag vet har jag aldrig ens skådat en sådan tingest.
Kortspel i all anständighet - alltså ingen klädpoker!

Gunnel sa...

Bröder: Intressant att läsa om era insatser för kommunen. Det hade jag väldigt lite hum om.
Annica: Vi spelade poker, men inte med kläder som insats. Inte pengar heller, jag tror det var äran som gällde

Anders sa...

Vad gjorde du när du kom till Stockholm? Det har jag väldigt lite hum om.

Gunnel sa...

Anders: Svar kommer inom kort på en blogg nära mig