onsdag 24 februari 2010

Kom till Norrbotten!


"Man ska inte bli orolig om man råkar vakna efter en sömnlös natt", skriver någon i boken "Stilgrodor." Jag vaknade kl 04.00 och det kändes som om jag inte sovit alls. Trots detta kunde jag inte somna om, utan lät tiden gå tills jag gick upp 05.30. När jag hämtade dagens tidning, såg jag att vår stackars bil hade en buckla på nummerplåten. Troligen har någon backat på bilen, när den stod i centrum. Nog är det väl ändå retfullt att denna arma Mazda, inte kan få vara utan bucklor.
-
Det andra, och på sikt betydligt allvarligare, är den årliga uppgiften i tidningarna om att Norrbotten ständigt minskar sin befolkning. Luleå är den enda kommun där det sker en ökning. År 2009 försvann 659 personer från länet och nu är vi bara 249.000 kvar.
-
Varför vill inte folk flytta hit? Vi som har en fungerande snöröjning och sällan några bilköer. Vi har fjäll och kust och vi är glada och trevliga. Under sommarhalvåret har vi ofta mest soltimmar i landet och vi har gott om plats för nya medborgare. Välkommen hit, Svensson!
-
Det var allt för idag. Lev och må!

7 kommentarer:

Annica sa...

Tänk att mobbing förekommer även i bilvärlden. Stackars Mazdan!

Vi måste fara ut på värvarturné för att få fler att invandra till vårt fina Norrbotten. Kan inte du och maken locka vissa släktingar hit där det finns både supertrevliga människor (bl a några bloggare) och ett bra hockeylag?

Och så har vi en väl fungerande snöröjning!

Lennart sa...

Har varit i Norrbotten, men upptäckt att att allting är större i Västerbotten, vädret, hockeyn, konsum nord är större. Dessutom satsar konsum i Västerbotten på mat. Det är elbolaget som sponsrar laget. Flytta tillbaka till Västerbotten kära syster, där började allt, där finns allt !!!

Anders sa...

I Västerbotten var det TVÅ kommuner som gick plus (Sorsele +20). Dubbelt så bra som Norrbotten alltså!

Även jag har bott i Norrbotten, men det finns flera anledningar till att jag bor i Västerbotten numera, t ex de Lennart räknat upp.

Yvonne sa...

En otursbil detta.Det är som tusan när det börjar.Hoppas det är slut med det nu.
Flytta till Norrbotten.Jag håller med trots att jag också är Västerbottning i grunden.Min syster är så avundsjuk på oss.Hon bor i Umeå och tycker att vi har MYCKET bättre shopping här bl.a.
Vi måste ut och värva!!!!!!

Gunnel sa...

Jag har bott i Västerbotten och upptäckt att allt är större i Norrbotten. Länets area (24% av Sveriges yta), solen, fjällen och basketspelarna. Så visst borde vi kunna värva folk hit upp. Men jag gillar Västerbotten också, både dess innevånare och osten.

Yvonne sa...

Ja,jag har ju min stuga vid mitt barndomshem och mina kära Föräldrar i Västerbotten också!Så visst!

Gunnel sa...

Lennart, visst gillar du norrbottningar. Dina barn och barnbarn finns ju i det nordligaste länet.