tisdag 2 februari 2010

Nya valsedlar

Politiker från förr.
-
Det är val i år och vi ska alla ge vår syn på hur Sverige ska styras. Jag gratulerar alla människor som är till 100 procent lojala sitt parti. Att i alla lägen kunna försvara det egna partiets förslag är stort. Ja kanske rentav lite enögt och tjurskalligt.
-
Jag är själv i grunden sosseröd och röstar följaktligen på det partiet. Men samtidigt är jag anhängare av monarki och då blir det genast en mörkblå rand i det röda. Jag är också anhängare av en strikt skola som ger betyg och där är jag ljusblå folkpartist. Vi måste skärpa oss i miljöfrågorna och det gör att jag till någon del vill rösta på de gula maskrosorna. (Grönt är väl upptaget av Maud). Alltså är min grundfärg röd, men med mörkblå, ljusblå och gula inslag.
-
Kanske skulle vi ha färgade valsedlar och själva klippa och klistra in olika partifärger efter vad vi tycker i skilda frågor. Kvällen före valdagen kunde bli en pysselkväll för svenska folket. Valresultatet skulle bli intressantare och valdeltagandet stort. För vem vill inte pyssla för fosterlandet.
-
Möter det här förslaget några komplikationer? Säkert, men det är inte mitt problem.
-
Nu går vi ut och skottar snö!
-
Hej då!

7 kommentarer:

Anders sa...

Sträng (på bilden) hade ju ett fantastiskt sätt att tala: T ex: (ungefär) "Varför använda utländsk terminologi när det finns adekvat inhemsk vokabulär disponibel". Eller "Ehuru emotionellt altererad, kan jag inte, regarderande det statsfinansiella läget och vår utländska debitering tillstyrka att vi utanordnar ett i sammanhanget så hidiöst belopp". (Fast det sista är hämtat ur Bo Balderssons farabur):-)

Anders sa...

Fatabur heter det, sorry. Har nött bort bokstäverna på tangentbordet.

Annica sa...

Vilka söta gubbar!

Det är svårt att förstå de människor som inte kan se några som helst fel hos det parti de röstar på. Enkelspåriga, tunnelseende fanatiker är det synd om.

Det finns ingenting här i världen som är absolut fulländat. Och om det - mot förmodan - skulle finnas, så inte vore det ett politiskt parti!!!

Sanna sa...

Vilken härlig idé om pysselbestyr inför valdagen! DET röstar jag för! :-)

Annica sa...

Nu ska jag prova något nytt, att länka. Om jag t ex skriver att Lotten blogg är bra så ska det gå att länka till den när man klickar på Lotten.

Annica sa...

Provar igen! Jag tycker att Lottens blogg är bra. Få se nu om det funkar.

Annica sa...

Något fel gör jag. Hjälp, någon!