söndag 28 februari 2010

Musik för ingen?

Mannen ägnade lördagskvällen åt Coop Arena och såg glad ut när han kom hem. Hustrun lyssnade och tittade på melodifestival och såg bedrövad ut när han kom hem.
-
I delfinal nummer fyra var melodierna om möjligt ännu sämre än i de andra delfinalerna. Tidigare år har jag alltid haft någon favorit som stuckit ut bland alla de andra, men 2010 års melodier än en orgie i jämntjockt tra-la-la utan någon enda knorr.
-
Det är inte bara melodierna som är kass. Kläderna som artisterna bär är konstiga och mera ägnade åt att väcka uppmärksamhet än att vara snygga. Det enda undantaget var Måns Zelmerlöv, som var så elegant och färgkoordinerad.
-
Det här var ett personligt tyckande. Om någon annan tycker annorlunda, så har den alldeles rätt. Men det här är min blogg och på den får jag gnälla så mycket som jag vill.
-
Även Konsum på Örnäset har bokrea. Där köpte jag en bok som heter "365 kluriga pyssel för den som är 6-8 år." Den passar säkert lika bra för den som är 68 eller äldre.
-
Sista kvällen med gänget från Vancouver. Jag saknar dem redan.
-
God söndagskväll

6 kommentarer:

Annica sa...

I dag tar våra bloggar upp samma ämne. Men man måste bara få gnälla av sig över de bedrövliga låtar som svenskarna fått genomlida. Tyvärr har man ju sett eländet i förhoppning om att en juvel plötsligt ska glimra till i skvalgruset. Men, icke, sa Nicke.

Måns Z har varit absolut bäst, både trevlig och stilig! Han är behållningen.

Lennart sa...

Hustrun såg eländet så jag kunde inte undgå att höra felplacerade och fruktansvärt illa komponerade s.k musikstycken.
Men kära bloggare Måns Z är ju programledare och ska väl värderas efter detta och inte efter sitt av äldre damer värderade utseende..

Yvonne sa...

Kan inte hålla med till fullo.Anna B och Peter Jöback har fantastiska sångröser tycker jag.Många usla låtar,visst,men inte alla,enligt mitt tycke.
Konstigt nog var vi inte överens denna gång.
Så trisk nu när OS är över,där är vi eniga.Och så fantastiskt det var denna gång.
Kram.

Yvonne sa...

trist---ska det naturligtvis vara.

Gunnel sa...

Måns Z var den ende som hade snygga kläder av alla som syntes i rutan, tycker jag.
Yvonne, jag håller med dig om att Anna B och Peter J har bra röster. Önskade bara att de hade fått riktigt bra låtar. Men tycte och smak är så olika hos oss alla. Hur som helst blir det intressant att se vem som vinner. Hur negativ jag än låter i min blogg, så håller jag litegrann på Erik Saade.

Annica sa...

Håller också med om att Anna B och Peter J har fina röster. Blev riktigt tagen av Annas personliga röst. Tror inte jag har hört henne förut.

Tänk om de hade fått sjunga låtar med melodi och trallvänlig refräng. Då skulle vi kunnat malla oss i Oslo.

Jag tyckte faktiskt om de fyra söta tjejerna i Timotej som sjöng "Kom". Det var lite folkvisa över den och jag minns den litegrann än. De andra är totalt borta. (Tack och lov!)