söndag 14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag


Denna vackra soliga söndag är det Alla Hjärtans Dag, då det är meningen att vi ska tänka på och hälsa till våra nära och kära.
-
Jag var tvungen att gå på Google för att kolla upp vad som var grunden till Alla Hjärtans Dag. Här i Sverige är det ett alldeles nytt påfund, som startade så stillsamt på 60-talet, men blev vanligt först på 90-talet. I katolska länder har man firat S:t Valentin sedan 400-talet. Det svenska "Alla Hjärtans Dag" kommer från amerikansk kulturell påverkan. Så står det i Google och det var nog inte så oväntat.
-
Handeln älskar Mors Dag, Fars Dag, Alla Hjärtans Dag och Halloween. Brevlådan är full med reklam för onödiga ting, som vi bör köpa för att visa att vi tycker om någon.
-
Måste vi köpa gåvor för att det är en viss dag? Nej, absolut inte enligt min mening. Omtanke är alldeles gratis. Jag tycker inte att mina söner ska köpa blommor eller presenter till Mors Dag, men jag skulle bli sur och odräglig om de inte ringer. De räcker så bra att slå en signal till sin ömma moder, så hon inte känner sig bortglömd. Det behöver jag inte heller göra, för de goda sönerna ringer alltid.
-
Samma som ovan gäller för Fars Dag. Fadern är också nöjd med en telefonsignal.
-
Det var dagens åsikt. I morgon kommer det troligen en ny.
-
Ha en trevlig Alla Hjärtans Dag.

3 kommentarer:

Annica sa...

Om inte annat så gnuggar köpmännnen händerna dessa "påhittade" dagar.
Egentligen bör vi ju alltid bry oss om våra nära och kära. Och med måttliga utsvävningar så är det ändå en rar dag.

Peter sa...

Ett samtal kommer inom kort.

Yvonne sa...

Jag har fått hjärtan genom cyberrymden av mina barn,Nice!
Det är liiite ledsamt i själen en sån här dag,men det ger sig.
Kram till Dig från Mig också!!!