måndag 7 februari 2011

Evigt liv

Min kusin och jag rodde som mycket unga flickor på Mörttjärns dyiga, mörka och djupa vatten i en tjuvlånad båt, utan vare sig flytväst eller större simkunnighet. Förkastligt enligt dagens sätt att se, men fullt naturligt då. Så gjorde alla.

Våra barn födda på 60-talet, satt eller stod i bilen, när vi var ute på långkörningar. Varken barn eller föräldrar bar bilbälten. Vansinnigt enligt dagens sätt att se, men så gjorde alla på den tiden.
-
Nu har vi både simdynor, flytvästar och bilbälten för att skydda oss från den grymma döden. Om vi nu bara kunde hitta på ett sätt som hindrade oss från att äta för mycket, så skulle vi kanske få ett evigt liv.
-
Men vill vi leva för evigt?
-
Nja!!
-


7 kommentarer:

Annica sa...

Har läst att någon lät snöra ihop tänderna för att inte kunna äta annat än flytande föda. Tror inte att försöket var så lyckat.

Evigt liv? Njae, jag antar att födelsedag nr 327 skulle kännas lite jobbig. För att inte tala om 793 eller 1246. Men vilken brasa det skulle bli av alla tårtljusen!

Gunnel sa...

Staten skulle nog bli förtvivlad om vi levde alltför länge. Vi är ju kostsamma bevars!

Lennart sa...

Var inte så dyster syster, svärfar är 87 och har också kört utan bilbälte.

Yvonne sa...

Ja,tänk hur det var.Barnen helt löst i baksätet,huuu!Så var det då,men dom växte upp till folk ändå!

Gunnel sa...

Förutom svärfar 87, så har väl även du Lennart, drygt 60 kört bil utan bilbälte eftersom du är jämngammal med Yvonne, vars barn också satt obältade bak.
Tror att bälte blev obligatoriskt i slutet på 70-talet.

Lennart sa...

Mörttjärns djupa vatten är nog inte mer än 2 meter på djupaste stället. Sjön tömdes för 20 år sedan för någon reparation så därför är jag säker.
Beträffande lagar och bestämmelser så har jag alltid följt dom, men kommer ej ihåg vilket år bältet infördes.

Gunnel sa...

Men jag var bara 1½ meter, så tjärnen var farlig för mig.