torsdag 3 februari 2011

Privilegium

En gammal Fickjournal har kommit i min väg och där fann jag naturligtvis ännu ett gott råd från Lena, tidningens egen lilla snorkfröken. I en artikel som är från 1954 ger Lena goda råd i "Förtroliga vrån." Här är ett svar till "Ledsen 18-åring."
-
"Jag vet inte hur pass kraftig benstomme ni har, men för er längd väger ni för mycket. Köp boken "Ät, drick och var smärt", och följ föreskrifterna, så kanske ni lättar något. Varför envisas ni med att gå på dans, då ni inte blir uppbjuden? Varför utsätta er frivilligt för besvikelser? Det är ju pojkarnas privilegium att bjuda upp, så det är ingenting att göra åt. Skaffa er andra intressen, gå med i en vandrarförening eller en frimärksklubb. Ni kan börja spela bordtennis, då magrar ni."

Inget känslopjunk här inte. Lena är en grym sanningssägare av den gamla stammen och "Ledsen 18-åring" blev säkert ännu mera ledsen och tröståt och blev ännu rundare efter Lenas grymma svar.
-
Men tack och lov förändras en del till det bättre. Nu får "Ledsen 18-åring", som idag är över 70 bjuda upp alldeles själv på danserna. Numera är det även flickors privilegium.
-
Hej!

3 kommentarer:

Peter sa...

Problemet kvarstår nog fortfarande på sätt och vis. Olivia och Linneas favoritlåt heter Dancing on my own med Robyn och det indikerar väl att det inte är så lätt att få dansa.

Gunnel sa...

En ganska bra låt, tycker även farmodern.

Annica sa...

"Dancing on my own" - min signaturmelodi. Nej, visst, jag dansar ju inte överhuvudtaget! Det ska mänskligheten känna stor tacksamhet över.

Förhoppningsvis har grymma Lena vandrat vidare till Sankte Per, men hon blev nog hänvisad ett par trappor ner. (Hoppsan, rim!)