måndag 21 februari 2011

Ännu en jubilar

I dag har jag gratulerat Mörttjärns allra äldsta innevånare. Hon fyller många år och har just återvänt till sitt hem efter att ha sett sitt första barnbarnsbarn döpas. Jag påminner henne om den gången för länge sedan, när hon åkte skridskor på Mörttjärns is, samma dag som Gustav V avled. Den gamle monarken var vår kungs farfarsfar.
-
Det aningen skrämmande i den här historien är att jag är ett år ÄLDRE än kusinen som jag grattar. Även jag åkte skridskor på Mörttjärns blanksvarta is, den dystra söndag då gamle kungen dog.

Kusinen och jag var mycket tillsammans som barn och unga. Vi åkte till samhället och fotograferade oss i våra finaste rosa klänningar med svart mönster, som våra mödrar troligen sytt. Vi promenerade efter byvägen och hoppades att prinsen skulle uppenbara sig, men det var ont om prinsar.
-
Nu är kusinen byns äldsta innevånare. Det är helt otroligt eftersom hon och jag nyss var så unga. Vad hände?
-
Slut!


6 kommentarer:

Annica sa...

Det är ofattbart hur fort åren springer iväg. Man tycker att det var så nyligen och så är det 50-60 år sedan. Men å andra sidan... man är inte äldre än man känner sig

Ont om prinsar??? Var/är inte Nisse din prins?

Gunnel sa...

Vi var ca 14 år när vi hoppades på prinsar. I mogen ålder är man nöjd med en vanlig karl.

Lennart sa...

Vad föreställer den svartvita bilden? Vilket hus?

Anders sa...

Bilden föreställer bagarstugan vid skolan i Mörttjärn. På bilden anar man farstutrappan till pappa Svens föräldrahem (senare skola) till vänster. Björkarna på skolgården mellan skolan och bagarstugan kommer du väl ihåg?

Gunnel sa...

På originalbilden finns farfar Herman, farmor Eva och farbror Rickard. Eftersom jag inte kan veta om de vill vara med på bild så tog jag bara med bagarstugan.

Annica sa...

Även prinsar är vanliga karlar. Tror jag.