söndag 27 februari 2011

Smärtsamt

I vårt gamla hus finns en kallvind. Där har den äkte mannen och jag slängt stora kartonger som blivit över när vi köpt nya datorer och andra tekniska prylar. Där finns också massor med krukor, mattor, bräder, delar av bokhyllor, resväskor m.m.

Vi måste tömma vindan. Vi bär och vi svettas. Kroppen skriker av smärta från otränade muskler och pulsen är onödigt hög. Helt slutkörd lägger jag mig på bädden efter att ha konstaterat att mitt favoritlag i hockey ligger under mot Djurgården med 2-1. Vaknar efter en timme och ser att vårt hockeylag besegrat Djurgården med 2-4. Muskelsmärtan är helt plötsligt borta och nöjd med tillvaron sätter jag mig i soffan för att lyssna på den 4:e deltävlingen av den svenska melodifestivalen.
-
Då återkommer smärtan!
-
Leve söndagen!

8 kommentarer:

Grannfrun, med tryck på frun sa...

Då återkommer smärtan skrev du, jag förstår dig.

Annica sa...

Skönt att vindsröjningen är avklarad. Så mycket träning har nog inte "vindsmusklerna" fått sedan ni flyttade IN i huset.

De flesta av Melodifestivalens låtar har varit uschliga och smärtsamma upplevelser. Min favorit från första deltävlingen, "Me and my drum", visade sig hålla genom hela raddan av låtar. Heja "Swingfly"!

Lennart sa...

Jag har gått långpromenader varje dag eftersom intersport i Arvidsjaur inte hade skidor till min nätta lekamen. Jag har fått ont i ryggen och trots tabeller och resultat släpper det inte. Det måste vara något speciellt med Lule eller Luleju som det heter på samiska.
Beträffande melodifestivalen så kan man våga vägra, så slipper man plågsamma ljudförsök!

Anders sa...

Jag har undvikit långpromenader i flera år varje dag och trots det fått ont i ryggen. En kiroprakk med akupunkturnålar blev min räddning.

Glöm inte att kolla tabellen! Hjälper mot alla besvär.

Yvonne sa...

Förstår hur ni haft det.Vi körde iväg tre släpvagnslass från vinden i somras,tack och lov!!!!!

Gunnel sa...

Grannfrun och Annica: Lilla Olivia ringde till mig efter schlagern och sa "Farmor, jag tror du röstade på gubbarna, hi-hi-hi." (Lasse Stefanz) Själv hade hon fått alla sina favoriter till finalen. Danny, Erik och Linda och det kan ju tyda på att målgruppen för schlagern är något yngre av vad vi är.

Lennart och Anders: Verkligen synd om den som har ond rygg. Det som är bra för den ene är inte bra för den andre. Men att kolla en fin tabell hjälper kanske till att lindra smärtan.

Peter sa...

Som de säger "no pain no gain". Lite synd att man inte åkte till Hovet och såg utskåpningen av DIF. Olivias lycka beror på att hon äntligen får åka och se sina favoriter live i Globen på genrepet.

Gunnel sa...

Klokt Yvonne, städa i förväg, någon gång måste man ju flytta.

Peter, det måste vara den enda gång du inte gått på Hovet när laget spelat där. Vilken osis!