onsdag 9 mars 2011

Den gode mannen

I går firades kvinnorna. Väl värda alla hyllningar och lovord. Men så trist vårt liv vore utan männen, som också är väl värda att hyllas.
-
Män som bär, män som byter däck, snälla hyggliga män som är våra pappor, äkta män och söner. Män som tålmodigt lyssnar, utför order och aldrig får sista ordet i en diskussion.
-
Dessa män ska aldrig behöva skämmas eller be om ursäkt för den fåtaliga grupp av våldsamma personer, som inte bör kallas män utan snarare ynkryggar.
-

Detta icke skrivet för att smöra eller ironisera. Vi är satta här på jorden för att vara till glädje och stöd för varandra.
-
Godmorgon!

5 kommentarer:

Anders sa...

Igår förväntade sig hustrun ännu mera omskötsel än vanligt p g a att det var den internationella kvinnodagen. Mitt argument, att dagen var just internationell, och därför inte avsedd att vara intern för just vårt hushåll, mottogs utan större förståelse.

Peter sa...

Den kanske både var intern och ationell?

Lennart sa...

Den internationella kvinnodagen passerade Lainejaur utan att någon visste det förrän någon nämnde det på TV.
Dessutom såg jag på en blogg att kvinnor fick åka gratis buss i Norrbotten vilket Anitas brorsa utnyttjade. Hans flickor åkte gratis från Gällivare till Arvidsjaur. Sonen fick dock betala. Rättvist eller....

Gunnel sa...

Det är ju det jag säger i bloggen att ni också borde få en egen dag att bli ompysslade på av era kvinnor och gärna dessutom få åka buss gratis. Eller är det så att ni blir ompysslade i alla fall?

Annica sa...

De flesta män blir ompysslade av sina kvinnor 365 dagar/år.(Vart fjärde, 366.) Och rätt så. Men visst bör männen då också ompyssla tillbaka? Möjligen kunde man införa en pysselfri dag/år, både för män och kvinnor.