fredag 18 mars 2011

Bara en herrhatt

Man ska inte behålla saker av enbart sentimentala skäl, säger de kloka. Prylar som bara ligger och samlar damm ska man göra sig av med.
-
Så har jag försökt att tänka nu när vi flyttat till liten yta. Men så finns där vissa saker som man inte kan kasta, det går inte. En sådan sak är min pappas gamla hatt. Svart och något dammig har den suttit på en krok i garaget och ingen makt i världen kan få mig att slänga denna hatt.
-
Den påminner så starkt om honom och alla andra forna tiders herrar som alltid bar hatt och var finklädda när det var helg och som artigt lyfte på huvudbonaden när de mötte andra personer.

Jag tror faktiskt att hatten ska få en bättre placering i fortsättningen. Pryda min hall på ett mera synligt sätt som en hyllning till forna tiders män.
-
Så gamle far i din himmel, tänk att din hatt skulle få en huvudroll i min blogg en fredag i månaden mars 2011, det trodde du inte.
-
Trevlig helg!

9 kommentarer:

Yvonne sa...

Den får du inte göra dig av med!Har du hatthylla,låt den ligga där!Tjusigt!!!

Anders sa...

För min egen del har jag farbror Rickards silver(?)krönta käpp ute i förrådet. Min realskole- och studentmössa hänger också där.

Annica sa...

Det är en sagolik tur att det alltid har funnits människor som sparar saker! Annars hade allas våra liv varit så mycket torftigare. Inga minnen från tidgare generationer.
Håller med Yvonne, lägg hatten på hatthyllan! I brist på sådan så gör den sig fint på en krok eller i vitrinskåpet. (Oh, ja!)
Min pappa bar också hatt, men jag har ingen kvar. Tyvärr.

Gunnel sa...

Annica och Yvonne: Klart att hatten ska få en hedersplats. Det är på tiden.

Anders: Rickard silverkrycka är också värd en hedersplats. Han var, liksom vår far, en hedersman.

Yvonne sa...

Tänk att på den tiden fanns det "hedersmän"Vad är det egentligen?

Yvonne sa...

Helt otrolig så många som är in på din blogg!Skoj!!

Gunnel sa...

Hedersmän? Hederliga ärliga män som man beundrar, tror jag. Som i det här fallet pappa och farbror Rickard. Det finns ju hedersknyfflar också. Det är väl hyggliga karlar som byter däck och är allmänt hjälpsamma. Det var min tolkning, det finns säkert flera.

Anders sa...

Min tolkning av begreppet "hedersman" och som jag försöker att leva upp till är att jag alltid ska ha ett gott samvete. Jag mår bra när samvetet är rent.

Gunnel sa...

Så rätt Anders! Men själv går jag oftast omkring med dåligt samvete, vilket kan tyda på att jag inte är ett hederligt fruntimmer.