måndag 20 december 2010

Grön och grann

Plastgranen står så grön och grann i stugan. Samma gran som stått där de senaste 30 åren. Vi brukade köpa gran varje år, men vid ett tillfälle luktade och barrade granen så illa redan när vi tog in den, så vi övergick till plast.
Men visst är det finare med levande gran. Nostalgin flödar när jag tänker på min barndoms jular, då granen hämtades in från egen skog, plockades in dagen före julafton och dekorerades med glitter och levande ljus. Den var inte alltid så vacker, ty fadern var inte så noga med estetiken, så modern tvingade honom ibland att borra in en extra gren där trädet var alltför glest. Men vände man bara rätt sida av granen mot rummet, så var den fin och doftade gott.

Så småningom gav föräldrarna upp och skaffade plastgran, för att ännu senare i livet övergå till att sätta några pumlor i en stor "High Chaparral." Tro det eller ej, den gav också julstämning.
-
Hej!


3 kommentarer:

Anders sa...

Röd och grann!!

Idag har den anlänt, bilen jag beställde i mars. Men nu står den i garaget och väntar på varmare väder. Den senaste förseningen berodde på att det uppstått en lackskada på en dörr i transporten så de blev tvungna att lacka om.

Röda bilar går fortast!

Gunnel sa...

Grattis! Du har fått vänta länge. Akta dig så du inte åker dit för fortkörning i din röda bil.

Annica sa...

Gröna granar (om än i plast) och röda bilar. Vilken färgharmoni!