lördag 18 december 2010

Grannen har flyttat

I gårkväll gick vi tillsammans med våra grannar och gratulerade en tidigare granne som fyllde år och som flyttat till en hyreslägenhet ca fem minuter bort.
-
Lägenheten var trevlig och de tidigare grannarna mycket nöjda över att slippa snöskottning. I det allmänna snacket kom vi in på hur beroende man är av att få bra grannar när man bor i en lägenhet. Någon berättade om mannen som varje kväll kom hem från jobbet och med hög volym spelade samma låt om och om igen och som vägrade öppna dörren för de som ville klaga.

Bor man i en hyreslägenhet är det bara en vägg mellan granne och granne. När den ena ligger i sitt sovrum, halvnaken och snarkande med huvudet mot väggen, ligger en annan kanske främmande person på andra sidan, med huvudet mot samma vägg, bara någon decimeter bort. Skrämmande tanke eller trevlig? Beror kanske på vem grannen är.

Nu till dagens verklighet. Björn Ferry har just segrat i skidskytte och under tiden har jag slagit in nästan alla julklappar, ty gott folk, nästa fredag kommer jultomten.
-
Trevlig lördag


3 kommentarer:

Anders sa...

Har skrattat hela helgen åt härvelkorset vid hjortronmyrans kant. Sara Lidman har helt klart sin överman på Lainejaurudden.

Gunnel sa...

Och jag har haft roligt åt att de foro hem och vördade konungen för att det var lördag.

Jag trodde faktiskt att det var brodern som citerade Sara. Är det han själv som författat på kryper jag på knäna i beundran.

Annica sa...

Ett gammalt och gott råd hur man behåller grannsämjan: "Var vän med din granne, men riv inte staketet."