onsdag 8 december 2010

Små, små problem

När man uppnår en hög ålder uppstår nya problem.
-
1. Man glömmer vad folk heter. Diskuterar med jämnåriga om vad den eller den skådespelaren heter, som var med i den filmen som vi också glömt namnet på.
Tur för oss att Google finns.
-
2. Man hör sämre. Alla samtal hemma hos oss inleds med att någon säger en mening, varpå den andre säger "va?" Alla samtal tar längre tid för att varje mening upprepas två gånger. Å andra sidan har vi varit gifta så länge att vi sagt det mesta.
-
3. Dödsannonserna är familjesidans intressantaste läsning.
-
4. Det är inte vinden som susar i träden, det är min tinnitus.
-
5. Man glömmer vad man skrivit i bloggen och därför skriver man det en gång till och hoppas att den som läser har lika dåligt minne.
-

För övrigt är livet gott.
-
Tjingeling!

8 kommentarer:

Anders sa...

Många säger "va?" av ren slentrian. Det verkar som om de behöver en tankepaus (kanske för att komma ut ur sina egna tankar) innan de svarar. Jag brukar ibland låta bli att upprepa mig och då visar det sig ofta efter en stund att dövstutarna trots allt har uppfattat det sagda.

Yvonne sa...

Ja du,detta med att inte riktigt komma ihåg vad man skrivit i sin blogg,känner jag igen!Men varför skriver du"en hög ålder"Du är ju inte gammal!!!!!

Gunnel sa...

Dövstutarna, du har uppfunnit ett nytt ord Anders.

Jag är i en hög ålder, det är inte du Yvonne, men du kommer dit.

Anders sa...

OBS: Det var inte av elakhet som jag började avvakta "va-sägarnas" beteende. För c:a 20 år sedan fick jag stämbandsproblem som gjorde att jag fick säga väldigt lite, väldigt tyst. Och då var det inte så kul att höra "va?" eftersom jag egentligen inte fick prata alls för logopeden.

Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för nyskapande av ordet "dövstut". Bloggaren "Vildhunden" uppfann det den 18 Augusti 2009 vid 05:19-tiden ungefär så vitt jag vet.

Gunnel sa...

Jag skryter med att ha uppfunnit ordet "pondusdmidja." Googlade på ordet och fann bara mitt blogginlägg.

Peter sa...

Hur är det förresten med Benny Hill?

Annica sa...

Åldern börjar göra sig påmind i en massa sammanhang. Bl a har jag upplevt glömska, ibland vissa svårigheter med koncentrationen och att hålla kvar tråden vid verbala utsvävningar, sämre syn, sämre hörsel (i mitt fall oväntat snabbt!), rynkor, håravfall och häng både här och där. Bara för att nu nämna några av ålderstecknen.

Mitt bidrag till de nya orden är "aggressionsorgasm". Det borde absolut platsa i SAOL som synonym till helförb...d.

Anonym sa...

Aggressionsorgasm, vilket fantastiskt ord