måndag 6 december 2010

Vem vill du vara?

"Vilken man eller kvinna skulle du vilja vara om du fick välja?" Frågan ställdes i ett radioprogram som jag slölyssnade till. Det är en intressant tanke och själv kom jag fram till följande nutida personer som jag skulle vilja vara.
-
Om jag vore man skulle jag vilja vara en ung Ingvar Kamprad, med hela sitt spännande liv framför sig med resor och framgångar. Han kommer från en enkel bakgrund och har gjort en fantastisk resa. Att han dessutom är ohyggligt rik är absolut ingen nackdel.

Att välja en kvinna är mycket svårare. Då vill jag nog helst vara en ung upplaga av mig själv, men med samma erfarenheter som idag. Jag vill få samma familj och samma vänner men vara klokare, mer begåvad, kunna hålla tal, kunna sjunga, vara mer social, vara snyggare osv osv osv.
-
Det var bara en tanke och nu till verkligheten som duger gott.
-
Trevlig ny vecka!

3 kommentarer:

Anders sa...

DN i dag:
"Skulle du vilja vara kung för en dag?"
"Nej, men en natt vore väl OK."

Gunnel sa...

Tur att du hänvisar till DN och att det inte är dina egna ord.

Annica sa...

Vad glad jag blir att du skulle vilja ha kvar samma vänner! Sedan vill jag bara säga att du är ju klok, begåvad och snygg. Hålla tal, kunna sjunga och vara mer social - vem behöver det?

Hade du varit ännu mer av allting så hade jag känt mig totalt underlägsen. Och dessutom hade jag väl knappast platsat som vän.

Jag - och jag tror alla som känner dig - är så nöjda med dig, precis som du är.