fredag 17 december 2010

Jul för länge sedan

Mina bröder och jag har alltid med största glädje varit oförskämda mot varandra. Här är en julhälsning som jag fått av en nostalgisk broder för ett antal år sedan. Så här beskriver han sin barndoms jul.

God Jul!
Då jag sitter här och tänker, kommer jag ihåg jularna från förr, då tomten kom i släde eller traktor. De små bröderna väntade med tindrande ögon på tomten medan storasyster var uppklädd och försökte likna Marilyn Monroe. Det är ganska stor skillnad mot idag, när storasyster liknar Sara Lidman. Hon får glädjas åt det intellektuella.......osv

Dina minnen är icke mina minnen broder, men du är faktiskt ganska rolig och det får du glädjas åt, medan jag gläds åt det intellektuella och att det är fredag.
-
Mys på er alla därute!


2 kommentarer:

Lennart sa...

Det måste vara en annan broder som skrivit detta, jag har bara sagt att du ibland talar som Sara Lidman. N´ Osker och a Gustava hava glömt sina snåtterhinkar vid Björnmyran, De voro därför tvugna att likt härvelkors bege sig tillbaka till myran där guldet väntade på dem. De foro sedan hem och vördade konungen ty det var lördag. Som sagt, det var din bondska som liknade Sara Lidmans.

Gunnel sa...

Nej, jag har mailet från dig framför mig där det står exakt det som jag skrivit i bloggen men där du avslutar på följande sätt: "De stodo vid myrkanten och väntade på något stort, om en halvtimme skulle ´n August uppenbara sig uppklädd till jultomten."

Annars är jag gärna lik Sara Lidman vad gäller dialekten. Den är både ståtlig och högtidlig.