lördag 31 oktober 2009

En god förlorare.

Bureå älv.
I går eftermiddag kom svåger och svägerska på besök. Svågern har bara några månader kvar till pensionen och verkar rätt nöjd med det. Svägerskan har jobbat i 50 år på samma ställe om hon bara håller ut till dess hon blir 67. Jag såg en glimt i hennes ögon att hon nästan hade lust.
-
När vi träffas spelar vi ofta Gin Rummy. Det är ett spel med två kortlekar och det tar mellan 2 och 3 timmar att spela. Spelet framkallar en hel del svavelosande eder och kan vara oerhört frustrerande.
-
Vid gårdagskvällens spel förlorade jag och det är inte helt ovanligt. Korten gick inte min väg men det gör mig ingenting. Som ung kunde jag nästan ta till tårar när jag inte hade tur med spelet.
-
Stefan Einhorn har skrivit boken "Konsten att vara snäll" och där säger han att om man gläder sig åt andras vinst och inte bara sin egen, har man dubbelt så mycket att glädja sig åt.
-
Det försöker jag leva efter, trots att det är svårt. När t ex Skellefteå slår Luleå i hockey prövas jag verkligen. "Tänk, så roligt för släkten i Västerbotten", säger jag min allra lenaste stämma, medan mitt inre säger något helt annat. Den 16 november är det dags för en ny prövning och den utspelas i Coop Arena.
Det var allt för idag.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Jo,det har varit hopplöst att komma in på bloggarnai dag.Trodde det var nåt med min dator,men jag kom in på alla andra saiter som vanligt.det måste ha varit något med blogspot.
Dåligt gock det i hockeyn också.Fy!

Annica sa...

Stefan Einhorn är en av mina absoluta favoriter. Vilken man! Intelligent, vis, ödmjuk, empatisk, insiktsfull, o s v. De flesta superlativer passar in på honom. Undrar om han har någon blogg? Måste kolla det!