söndag 11 oktober 2009

Pärmar

I dag är hösten på sitt bästa humör. Det är sol och stillsam vind när jag går ut på promenad. Jag hoppas att vi får behålla det här vädret så länge som möjligt. För säkerhets skull byter Nisse däck på bilen, för vi vet ju att snart är det dags för stora halkan.

Dagens Nyheters "Dubbelkryss" och "Stora kryss" var ganska lätta idag. Vi kunde lägga från oss korsordsbekymren redan vid 10-tiden.

I min bokhylla finns många pärmar. Jag klipper ut, samlar och sorterar och älskar att göra det. Där finns pärmar med dikter (egna och andras), om livet efter posten och livet efter pensionen och om det vore möjligt skulle jag säkert lägga upp en pärm om livet efter döden. Jag har en pärm upplagd för varje barnbarn som innehåller deras teckningar och verser. Men roligast är mina kuriosapärmar som innehåller citat, historier, tidningsklipp och annat. När jag ingenting har att skriva på bloggen, så kommer jag att plocka smått och gott från dessa som t ex:

J.L. Saxons levnadsskola om umgängeskonst från 1911 och kanske lika aktuell i dag, fast på ett annat sätt:
- Var ej för rask att byta fotografi med personer, som du ej närmare känner till. Din bild kan därigenom bli placerad på sätt och i sällskap som ej gör dig glad. Varningen riktas särskilt till unga damer-.

Hej då bloggen.

4 kommentarer:

Anta Snaque sa...

Länge leve J.L. Saxons råd från 1911! Redan då visste man att det kunde vara opassande - och farligt - att lämna ut sitt foto hur som helst. Vad skulle de ha sagt om fotofrossandet på Internet ca 100 år senare...?

Lennart sa...

Mycket kloka funderingar och praktiska saker som vinterdäck

Lasse sa...

Söta mor... självklart är det inget fel i att se i backspegeln ibland, det där med ältande gäller somt jag väljer att kalla barlast. För övrigt vill jag tillägga att även jag vet hur det känns att ha kloka barn.

Gunnel sa...

Ja Lasse vilken tur vi har. Både du och jag har kloka barn.