tisdag 27 oktober 2009

Mannen i trädet


Han kom till min plats på jorden en augustidag för många år sedan. Under armen bar han en radiogrammofon och till den hörde en grön EP-skiva med Connie Francis, där hon sjöng "Stupid Cupid" och "Who´s sorry now". Mannen var smal, hade vågor i håret och kunde, som synes, klättra i träd.
-
Någon vecka senare var vi fyra tjejer och fyra killar som en lördagskväll åkte med bil många långa mil och gick flera kilometer in i den djupaste av skogar till en skogskoja som användes av skogsarbetare. Jägmästarens son hade nyckel till kojan.
-
Mannen, kompisen och jag körde i var sin bil. Vi tre var helnykterister och hade aldrig testat alkohol.
-
Vi hade surströmming, potatis och dryck med oss till kojan. Spisen därinne var dessvärre nästan oduglig och potatisen tog timmar på sig för att bli klar. Under tiden började de som inte skulle köra bil, dricka av det medhavda starka. När man dricker på tom mage blir man tämligen full, vilket starkt besannades.
-
När vi mot tidig morgon skulle åka tillbaka till civilisationen, var vi bara fem som kunde gå. Vi fick lämna kvar en bil till de som måste sova sig nyktra.
-
Den natten åkte vi hem tillsammans mannen (den blivande maken) och jag. Två år senare gifte vi oss i Bureå kyrka.
-
Han blev mina barns far och och jag har levt tillsammans med honom i en herrans massa år. Vi har tjatat på varann och haft många diskussioner om vem som haft mest rätt i olika frågor, men huvudsakligen har vi haft ett gott och bra liv tillsammans.
Jag har aldrig ångrat att jag tog ett nyktert beslut.

9 kommentarer:

Peter sa...

Tänk vilken tur att det blev ni annars hade det inte blivit vi, om jag får tala för lillebror också.

Anders sa...

Me Tarzan, you Jane.

lillebror sa...

Peter du får tala även för mig i det här fallet. Vet inte av egen erfarenhet, men jag har hört att även onyktra beslut kan få oanade konsekvenser.

Lennart sa...

Du startade ju bloggen för att skriva av dej om tokigheter i samhället, men nu har det ju bara blivit sött och gulligt och spetsat med lite alkohol, jag håller med Anders.

Anonym sa...

Lennart: Man ska vara snäll och fridsam när man skriver om familjemedlemmar. Just nu är jag bara arg på Anders Sundström och det kan jag inte skriva så mycket om för det kan bli personförföljelse. Vad håller du med Anders om?
Gunnel

Yvonne sa...

Vilken fin liten historia Du skrïvit

Väntar med spänning på dikten till Folksam!!!!
Kram!

Anders sa...

F ö får jag gratulera till din förmåga att bildillustrera bloggen. Tarzanbilden är från sälgen närmast balkongen i Mörttjärn gissar jag med ledning av skjulet bakom. Luciaillustrationen jättefin. Egen konstruktion?

Gunnel sa...

Luciaillustrationen är stulen från nätet. Tarzanbilden från Mörttjärn precis som du säger.

Annica sa...

Halvnakna män! Nu börjar det likna nå´t! ;o) Inte visste jag att den nyktre och trevlige mannen hade så snygga ben.