fredag 9 oktober 2009

Presentation av make

Nils, mannen som jag delat livet med i 49 år, är oerhört idrottsintresserad. All idrott som sänds på TV är intressant och det har blivit många timmar framför burken. Han gillar damfotboll, herrfotboll, curling tennis och allt tänkbart som det tävlas i. Men allra mest älskar han ishockey och då framför allt Luleå Hockey. Han har troget betalat årskort till Delfinen, numera Coop Arena, i cirka 25 år, så länge som laget funnits i Elitserien. När han kommer hem från en match är han antingen glad och nöjd eller också oerhört missnöjd med domaren. Får man tro min man så skulle Luleå Hockey vinna varje match om det inte vore för den blinde, inkompetente personen som alltid är i vägen och blåser vid fel tillfälle.

Ovan sagda är inte ett klagomål på min partner. Nej. jag är också intresserad av idrott. Då främst friidrott och skidor. Vi äter ofta lördag- och söndagsmiddagar i rummet medan vi lyssnar på Radiosporten eller sneglar på någon sportsändning i TV.

Nu till en annan typ av tävling.

I dag tävlar vi om vem som löser Dagens Nyheters fredagstest allra bäst. Vi tävlar mot lillebror och hans fru. Till 90% är det svägerskan som vinner. Hon är den mest kunniga av oss fyra och det är inte alls svårt att erkänna. Vi andra tillhör hennes fanclub och jag beundrar verkligen hennes kunskaper i litteratur och gammal svensk historia. Speciellt eftersom hon inte är född i det här landet.

Det var allt för i dag.

3 kommentarer:

Nahide sa...

Tack för berömmet! Tack vare sagda beröm fick jag sådan prestationsångest att jag förlorade dagens tävling stort.
För övrigt meddelar min make att han, för sin del, aldrig skyller på domaren. (?)

Gunnel sa...

testing

Anta Snaque sa...

Testing - igen, igen!