torsdag 29 oktober 2009

Den gamle geten.


I dag låter jag Arthur Schopenhauer tala. Enligt Google är han född 1788, filosof och tänkare och arg på det mesta. Han hatade sin mor och hade tydligen inte så mycket till övers för kvinnor överhuvudtaget. Med ledning av bilden ovan så kanske inte han gjorde så stor lycka hos det andra könet
Det följande är ur något som han skrivit och kallat för "Kvinnorna".
"Till att ta vård om oss och uppfostra oss under de första barnaåren lämpa sig kvinnorna så väl därför att de själva äro barnsliga, pjollriga och kortsynta, med ett ord: genom hela sitt liv förbliva de stora barn. De utgöra ett slags mellanting mellan barnet och mannen. Mannen är den egentliga människan"
-------------
"De ha varken sinne eller mottaglighet för musik, poesi eller bildande konst och låtsas de ha det är det bara apfasoner, som de använda för att behaga. Ingen kvinna har skapat något stort, äkta och originellt inom de sköna konsternas område".
------------
"Det är inte lätt för mannen att ständigt vara i kontakt med en så underlägsen varelse. Därför bör han ha en rad älskarinnor. Monogami är perverst. Han bör inte offra något för sin hustru. För denna är intet värd. Han sliter för att tjäna pengar, men det enda hon kan är att slösa bort dessa".
------------
Slut med citaten från Schopenhauer.
Visst är man lycklig över att man slapp leva i hans värld. Männen har sannerligen utvecklats till det bättre och det är vi så glada för.
Hej då bloggen.

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Vilken förskräcklig syn han hade på kvinnorna!!!Vi får vara glada att vi lever nu!

Annica sa...

Tyvärr finns det ju fortfarande män (läs: kräk) som verkar leva med Schopenhauers förfärliga syn på kvinnor. Varje dag hör vi om medsystrar som blir misshandlade på alla tänkbara (och otänkbara) sätt - fysiskt, psykiskt, verbalt, ekonomiskt. För vissa utsatta är den hemske Arturs kvinnosyn en skrämmande realitet.

Men tack och lov så befolkas vår värld mest av "Schoppes" motsats - d v s kärleksfulla, kramgo´a, rara, omtänksamma, ömsinta, förstående, humoristiska, underbara män som behandlar kvinnor respektfullt och jämlikt. Något som borde vara lika självklart som att andas. Till dessa härliga män: Vi älskar er!

Gunnel sa...

Själv känner jag bara karlar som är "Schoppes" motsats, tack och lov.