fredag 23 oktober 2009

Bröder

Idyll.
I februari kommer musikalen "Buddy Holly" med Brolle i huvudrollen till Luleå. Den spelas på Coop Arena och det blir en anledning för mig att besöka den nyligen uppfräschade isladan.
Coop Arena är den plats som brodern så kärleksfullt benämner Konsumhallen.
Här nedan kommer lite information om mina bröder. De är två till antalet och betydligt yngre än jag. Till det yttre är det seriösa män med pondusmidja. Inombords är de humoristiska och smågalna.
Vi har under vissa perioder haft en intensiv korrespondens som vem av oss som haft den mest ansvarsfulla och arbetstyngda barndomen.
Oftast enas bröderna gentemot mig. De har slitit ont med stockar som skulle barkas och med vedförsörjningen därhemma som vilade på deras axlar, Deras syster (jag alltså) hade flyttat hemifrån och dök tillfälligtvis upp då och då som en bortskämd stjärna.
Dessa små bröder visste då ingenting om mitt lidande på blötmyrarna under slåttern i Myggtjärn. Om hur jag skurade och städade, då min mor tyckte att ett rent hem var mycket viktigt. Då var de ju bara små pluttar som ännu inte uppnått skolåldern.
De är dessutom just nu uppfyllda av Skellefteå Hockeys succe. Jag hör det på deras röster, även när de talar om något annat. Själv är jag så nöjd med mina Konsumkillar.
Bröderna är inte alltid eniga. Båda tycker att den andre har en förfärlig smak när det gäller musik. Där Mozart möter Lars-Christers uppstår kollision.
Avslutar med att säga att dessa min bröder tycker jag mycket om och livet skulle vara mycket tristare om de inte fanns.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag och Lasse har redan bokat biljetter till Buddy Holly. Vi vill ju ha bra platser så det gäller att vara ute i god tid.

lennart sa...

I love you

Anders sa...

Instämmer med Lennarts kommentar, även om den verkar hämtad ur Lars-Christers (vem f-n är det) repertoir. (För att inte missförstås vill jag särskilt påpeka att det är jag som sällan lyssnar på musik skapad efter 1799).

Ditt "lidande på blötmyrarna under slåttern i Myggtjärn" har jag den största förståelse för. Ensam med en timmerhop som skulle barkas var inte heller någon höjdare precis. Men - sammantaget - oj vad vi hade det bra!

lennart sa...

Men snälla Anders, musik ska byggas utav glädje och snälla Gunnel var ligger myggtjärn det fanns ju bara en bäck uppe vid skogen???

Viktoria sa...

Och bloggen vore också mindre rolig om de inte fanns... :) Ni verkar vara en härlig syskonskara!