söndag 8 augusti 2010

"The Golden room"

Ostädat 70-tal.
-
Det är många som frågar oss varför vi inte flyttar till en lägenhet. Vi ger varierande svar i stil med att vi inte kommit oss för, eller inte är gamla nog. Men här kommer den verkliga sanningen. Orsaken till oviljan att flytta heter "The Golden room." Döpt redan på 70-talet då bloggerskan målade väggarna gula. Här finns 30 kvadratmeter yta för diverse saker som en lägenhet aldrig kan erbjuda.
Pingisspelare.
-
En gång i tiden rymdes här en bil. Så fick barnen ett pingisbord av sina farföräldrar som tog plats och blev till stor glädje för sönerna under lång tid. Under senare år har utrymmet ständigt fyllts på med diverse saker som blivit över från andra ställen i huset.
The Golden room 2010.
-
Prydnadspryttlar, böcker, pussel, mängder av spel, målarburkar, kartonger, leksaker, däck, borrmaskiner, spik, gamla möbler, mattor m m fyller hyllor och golv.
-
Hur ska vi kunna rymmas i en lägenhet?
-
Hej, hej!


12 kommentarer:

Yvonne sa...

På första bilden kan jag känna igen mig.Men vilken ORDNING ni har numera.Som Du vet har Patrik och jag gjort en grovrensning i det Sk.garaget(Vi har aldrig haft in bilen där)Men det är mycket kvar.Ska lämna till butiken på Kronan en del.Grejer vi haft i husvagnarna och dyl.Har varit lite känslomässigt jobbigt att ta tag i just dom sakerna.Men nån regnig dag i höst då...Våra garage--förråd ser ju likadana ut.Nu har jag Värmeväxlaren till Fjärrvärmen där och två frysar.Så Du förstår!!

Gunnel sa...

Ordning, nej icke alls. Jag har bara tagit ett foto där det ser hyfsat ut. Även vi har kyl och frys och värmeväxlare och lösliggande slangar. Fotat från garagedörren ser det ganska förfärligt ut.

Yvonne sa...

Ni har öppet hela vägen?Jag har ju Bastu och bastukammare och dusch i början.Då förstår jag att det är utrymme för"skrot"

Lennart sa...

Råd från en praktisk broder. Blocket, en bil och släp och några släktingar. I Luleå finns ju förutom konsumhallen något som heter kronan!
Efter en fm. är förrådet tömt och Lindbergh kan flytta till en tvåa på Storgatan. Låt inte gammalt skräp stå ivägen för dina centrumönskningar!

Yvonne sa...

Jag vet Lennart!Jag har haft min son här och vi har kört iväg TRE släpvagnslass.Det är inte så lätt att veta vad allt är.Tur att han visste.Nu blir det en hel del som ska ut på Bocket.Gick så bra i våras,när jag sålde flera grejer där!Jag hade ju vinden fullsmockad också.

Yvonne sa...

Blocket heter det visst!Jag blir galen på mina felstavningar!!Skyller på mitt tangentbord--måste skaffa nytt!!Och ny hjärna kanske!

Gunnel sa...

Ja, Yvonne vårt garage/förråd är ett enda rum.

Du praktiske broder. Det är inte lätt för en samlande syster att lämna sina surt förvärvade saker. Jag är ju lite kär i prylarna.

Peter sa...

I vårt garage samsas en moppe, 5 cyklar, motorsåg, cirkelsåg med sågbord, gamla möbler, två tält, gräsklippare, bildäck, verktyg till förbannelse m.m. Vi kommer att satsa hårt på blocket i höst.

Yvonne sa...

Det var då inte mycket Peter!FGör er av mesd det innan det blir för mycket!Ett råd från en luttrad husägare!

Anders sa...

I vårt dubbelgarage ryms mycket. 400 klassiska lp-skivor(inspelade på md) bl a. Men trots utrymmesbristen, om du säljer orgeln och tomtarna ryms nog resten hos oss.

Gunnel sa...

Det får väl bli Blocket och Kronan då. Trots Anders generösa erbjudande kändes det lite långt till dubbelgaraget i Skellefteå.

Annica sa...

Ju fler kvadratmeter man har till sitt förfogande desto mer samlar man på sig. Ett känt faktum. Usch, det blir inte lätt den dagen man ska flytta till en mindre bostad.