fredag 27 augusti 2010

Ett vänligt val

Snart är det val och nya löften kommer varje dag om förbättringar för alla. Man kritiserar sina motståndare och har själv lösningen på allt. Käbbel och tjafs från alla håll och kanter.
-
Så fint det skulle vara med lite vänlighet och värme partiledarna emellan. Tänk om Fredrik berömde Mona och sa: "Söta vän, ni har lyckats mycket bättre när det gäller sjukförsäkringen, jag nästan skäms hur vi behandlar de sjuka", och Mona replikerade: "Fredrik, käre kompis, jag jobbar för att vi ska ta in monarkin i partiprogrammet, jag tycker du har rätt, det är klart att vi ska ha ett kungahus."

I gårkväll kunde vi välja mellan Mona och Ernst. Någon i min familj valde Mona förstås och gav henne mycket beröm. Hon är en klippa, kunnig, påläst, lugn, saklig och kvinnlig, allt detta enligt min närstående.

Jag valde Ernst. Han syr kuddar, talar poetiskt om rostig plåt, pysslar, gör ljusstakar, tänder ljus och är oerhört manlig.
-
I kväll gör vi som Ernst. Vi lagar något gott, tänder några ljus och myser, för nu är det äntligen fredag.
-
Hej då!

15 kommentarer:

Annica sa...

Ja, visst vore det trevligt med "vänliga veckor vid valet". En utopi, jag vet. I stället har vi "gnälligt gnabb grumlar gemytlig gemenskap".
Valet mellan Mona och Ernst var det lättaste hittills. Ernst får min röst - han är en härlig man. Jag tycker den här serien med hyttan som blivit bostad är bland det bästa Ernst har gjort. WOW, så läckert det blev! Och vilken mat han lagat! (Sedan måste jag rodnande tillstå att jag är lite småförälskad i de två unga jättetrevliga hantverkskillarna Pirre och Mackan. Speciellt mörka, lite långhåriga Pirre som gillade fikabröd. Vilken mysputte.)

Lennart sa...

Om jag fått välja hade det blivit Mona, men nu har vi bara en tv och då blev det Ernst. Jag kan för mitt liv inte förstå varför kvinnor tycker att Ernst är manlig, det måste väl lukta kraftigt av fotsvett från de där nakna 47:orna. Återigen håller jag med Nisse, Mona är bäst!

Yvonne sa...

Jag gillar Ernst,men igår blev det Mona ,för min del.Tycker det är riktigt nervöst,detta val.Usch!!!

Gunnel sa...

Annica: Inte behöver du rodna för att du gillar Ernst, det gör vi ju alla.

Lennart: Jag tycker det är så fint och snällt av dig att låta hustrun få sin dos av Ernst. Jag är riktigt stolt över dig. Mona kommer du ändå att få se mycket av framöver.

Yvonne: Jag blir bara nervös av politiska debatter, men valet kommer att bli en rysare.

Annica sa...

Rodnaden kommer av förälskelsen i "småpojkarna" Pirre och Mackan. De är ju så unga, medan Ernst är i mer lämplig ålder. Skulle man rodna över att man gillar honom så skulle ju Sveriges alla kvinnor gå omkring med röda kinder. (Åtminstone de som har god smak.)

Lybtar sa...

Vi valde inte alls, visste inte ens att det var på tv. Tablån visade bara Antikdeckarna för oss.

Men jag hade nog blivit tvungen att välja Ernst men det känns inte som ett klockrent val ändå :)

Peter sa...

Att berömma sin motståndare inom politiken är att gå över gränsen. Kommer ihåg lektionen i statskunskap där vår lärare berättade om hur Bengt Westerberg vid något tillfälle råkade få beröm av en motståndare och hur Bengt milt tillrättavisade sin antagonist.

Anders sa...

Kolla inte på TV. Kolla på Norran "På hugget" där en kär släkting leder abborrtävlingen!

Gunnel sa...

Lybtar: Valde Ernst men spelade in Antikdeckarna.
Peter: Även politiker kan väl pröva på något nytt.
Anders: Ska genast kolla. Är det Lennart som har lyckats?

Gunnel sa...

Det var ju Lennart. Hoppas han vinner. Men varför är han inte själv på bild? De som kommer efter har ju fotat sig själva med aborren i famnen.

Gunnel sa...

Rackarns också. Nu har jag stavat abborre fel trots att jag är alldeles nykter.

Anders sa...

På bild? Ödmjukhet är ju det som präglar bröderna Hermansson såväl i abborr- som i ishockeysammanhang.

Gunnel sa...

Ödmjukhet präglar icke bröderna Hermansson i något sammanhang. Den egenskapen har endast gått i arv på kvinnosidan.

Grannfrun sa...

Nää, tacka vet jag Täppas!

Gunnel sa...

Täppas är din! Kul för honom att bli älskad av någon, t ex min grannfru.