fredag 2 juli 2010

Slappa och lättlurade

2010 års första lilla rodnande gubbe.
-
Staffan Heimerson skriver i Aftonbladet och ger mammorna skulden för slappheten i dagens samhälle. Han retar sig på fiolgossen Rybak som slog sönder sitt instrument i ilska och på fotbollstränare som inte tar varandra i hand osv. Så här säger Heimerson ordagrant:
"Dessa divor är offer för sina SLAPPA MAMMOR, som inte lärt dem elegans och sportmannaship. De vet helt enkelt inte hur man bär sig åt."
-
Nästa dag skriver P Kadhammar i Aftonbladet om de lättlurade kvinnorna. Han har läst tidningen "Hälsa" och tycker att den är full av floskler som tjejer i alla åldrar tycks svälja. Vi faller för tusenåriga banaliteter och uråldriga metoder som stammar från länder så långt bort från oss som möjligt. Vi betalar stora pengar för pryttlar som vi luras att tro ska ge bättre hälsa och lugnare själ. Dessutom ger "Hälsa" självklara råd i stil med:
"Sluta äta när du är mätt."
"Om du sover tillräckligt, vaknar du pigg.
Så denna veckas besked till oss kvinnor är att vi är både slappa och lättlurade.
Är det inte dags för protest?
-
Trevlig fredag.

5 kommentarer:

ME sa...

Läste Kadhammars artikel och tyckte att den kom sanningen nära. Kvinnor är lättlurade.

Nahide sa...

Män är inte slappa och lättlurade, de är okonventionella och öppensinnade. De shoppar inte vilt, de investerar. De är inte "bitchiga", de "kör med raka puckar". De är inte avudsjuka utan konkurrensinriktade. De beter sig inte som divor, de har pondus. Så det så!

Gunnel sa...

Tänk vilken tur vi har som får leva med dessa fantastiska män med sina fina egenskaper och så synd om männen som måste leva med oss lättlurade, köpgalna och avundsjuka individer.

Anders sa...

Apropå tidningen "Hälsa" och dess goda råd: Jag har ett råd som är garanterat välgörande för hälsan och välmåendet: Ställ dig aldrig på en våg, titta aldrig i en spegel.

Annica sa...

Återigen har några mulliga mansgrisar uttalat sig. Heimerson och Kadhammar: Gå och göm er!

"Slappa mammor"!? Vad ska vi då säga om SLAPPA PAPPOR?

"Lättlurade kvinnor"!? Och världen som formligen kryllar av lättlurade män - i alla åldrar och sociala sammanhang.

Detta visar Heimerson och Kadhammar bara genom att öppna mun/använda pennan/datorn.