tisdag 20 juli 2010

Ett fruntimmer är jag

Efter gästbloggarnas utmärkta insatser är det nu dags för ordinarie skribenten att utsätta omgivningen för sina snusförnuftigheter. Snusförnuftig betyder enligt SAOL lillgammal eller självklokt förnuftig och ingetdera passar egentligen in på bloggerskan som idag bara vill flumma ut i ord utan större tanke bakom.
För Linnea är allting underbart.
-
På söndag hade vi samtliga ättelägg med partners hemma på kaffe med rosa tårta. Vi var tio vuxna och två barn. Det var "underbart", som 3-åriga Linnea skulle säga som älskar det ordet och använder det ofta.

"Hördu fruntimret, ska jag skotta snö åt dig", sa en främmande karl till mig i vintras. Det kändes ovanligt att bli tilltalad på det sättet, men ordet existerar ju och just denna vecka kallas för fruntimmersveckan. Då ska det vara regn och dåligt väder enligt alla väderspåmän. Det regnar visserligen inte, men sommaren häruppe har varit alltför mulen för att vi ska ligga bra till i solligan. Till och med Umeå är före oss och det smärtar.
-
I kväll uppträder Salem Al Fakir i "Allsång på Skansen." Han kommer att sjunga "Kipon boken" (Olivias stavning) Enjoy!!!
-
Hej då!

6 kommentarer:

VB sa...

Har nog den erfarenheten att det är mera sol i Umeå än i Luleå.

Annica sa...

Det är något rejält med fruntimmer! Ordet får mig att tänka på filmer med Dagmar Ebbesen, Sif Ruud, Hjördis Pettersson, m fl där dessa spelade kvinnor att lita på.

Jag är ju en av dem i (det snälla uttrycket!) "regnveckan". Men jag har beställt sol på min dag.

Tyvärr blir det väl "Kipon boken" i kväll. Enjoy it? No way!

Yvonne sa...

Johodå---nog ska jag njuta allt!!
Har då ALDRIG varit med om att det är mera sol i Umeå---förrän nu:(

Bröderna bäver sa...

Fruntimmer? Gussrisa finns hä ju nalta allomstass. Som vår far brukade säga!

Yvonne sa...

Yes Gunnel,du lyckades!!!!!

Gunnel sa...

Annica: Det blev "Kipon boken", men den första låten han sjöng var ganska bra.
Bröderna Bäver: Gussrisa kan det betyda "Guds rosor?"
Yvonne: Ja, jag hittade den gamla så jag kunde avsluta den, men kommer nog snart att sätta dit en ny. Jag tyckte den här blev alltför gul.