tisdag 27 juli 2010

Katalogmannen

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge", skrev jag igår och försökte locka med kalsongmodeller. Jag ljög!! I Wiskadahls katalog från 1954 får man bara se tecknade könlösa gubbar bära tecknade vita trikåkalsonger med gylf. Man var tydligen för pryd för att visa levande manliga modeller i underkläder. Jag kan inte tänka mig att någon ville beställa produkten, när den var så tråkigt illustrerad.
Lite häftigt är det nog att 50-talsmannen kunde bära nattskjorta. En lätt och luftig produkt som låter mannen ta fram sin feminina sida.

Det fanns manliga katalogmodeller. Men de var sedesamt påklädda som den här herrn i hatt.
-
Slut på modebloggandet för den här gången.


3 kommentarer:

Anders sa...

1954 och ett antal år framåt var min högsta önskan att få en Davy-Crocket-mössa. Tänk vad bra jag skulle ha gjort mig i en sådan! Av någon anledning fick jag aldrig någon. Ett av mitt unga livs allvarligaste trauman. Finns det nån sån mössa i katalogen?

Gunnel sa...

Nej, tyvärr! Om pojkmössor använder man mest orden käck och klämmig. Jag kan se er framför mig i klämmig pojkskidmössa. Rutig och beklädd med finaste plysch och reglerbar hakrem. Vaddstickat foder och käckt skidmärke.
Rätt gulligt faktiskt!

Annica sa...

Något så osexigt har jag aldrig tidigare skådat!!! Det kalsonglagret måste finnas kvar än i dag.

Det är ändå för väl att vår tids kataloger har bilder på riktiga män. Ibland riktigt läckra!

Dessutom... en av de tecknade osexiga har en tecknad cigarett i den likaledes tecknade handen! Skandal! Numera. Detta var på den tiden rökning ansågs chict och ofarligt.