tisdag 6 juli 2010

All världens ondska

Från gårdagens flams till dagens allvar.
-
En norsk tidning berättar om två iranska ungdomar som försöker få internationell hjälp för att ändra dödsdomen mot sin 43-åriga mor.
-
Modern beskylldes för att ha haft ett omoraliskt förhållande till den man som mördat hennes make. För detta dömdes hon till 99 piskslag, ett straff som hon redan fått genomlida. Sedan dömdes hon återigen för samma brott till stening, vilket innebär att man gräver ner henne i marken till brösthöjd och kastar lagom stora stenar på hennes överkropp och huvud. Det ska göra ont men inte döda omedelbart. Målet är att hon ska torteras till döds.

Man blir ilsken och förtvivlad över alla dårar som styr världen med hjälp av sadism och religiös fanatism. För några hundra år sedan lät vi bränna häxor i vårt eget land. Vidskepelse och tokeri fick makten över de styrandes hjärnor.
-
Slutar med en NAIV önskan om att dårarnas tid snart är över och att vår värld styrs av kloka män och kvinnor.
-
Allt för nu!

3 kommentarer:

Annica sa...

Vilken värld vi lever i! Man blir förtvivlad när man hör om alla sjuka tokstollar som regerar med galenskap som främsta "merit" på CVn.

Var är alla glada och fina nyheter? De finns ju, någonstans, men vi matas med de hemska.

Peter sa...

Tyvärr lär visst en 22 årig iransk kille avrättas imorgon för ett brott han tog på sig som 14-åring, enligt faderns utsago tog han på sig brottet mot en ekonomisk ersättning eftersom minderåriga inte kan dömas till döden.

Gunnel sa...

Läste också om den iranske killen. Han skulle väl avrättas redan i morgon. Norge hade kallat in den iranske ambassadören och kritiserat deras dödsdomar. Tyvärr hjälper det väl inte, men de har i alla fall gjort någonting.