söndag 11 juli 2010

Sköna söndag

Miljögården.
-
Denna varma soliga dag gick den gråhårige och jag ner till Miljögården där man serverar kaffe med påtår till det facila priset av 10 kronor. Vill man ha något sliskigt till blir det 15 kronor extra. Men lita på mig, det är värt varenda krona.
-
Vi fortsatte sedan vår runda till Lill-Konsum som just nu förbereder sig inför sin bortgång. Folk sviker den lilla affären och snart försvinner den.
Utanför affären står Hertsöns enda offentliga konstverk. Det kallas "Harport" och är en färgstark och fin utsmyckning. "I porten sitter haren som väktare och förmedlare av budskap mellan vardagens och fantasins värld", står det som förklaring till konstverket.

När jag kommer hem och läser dagens tidningar så kan jag inte låta bli att tycka synd om Littorins barn, som blivit slagträ i en vårdnadstvist plus att de tvingas läsa vad som skrivs om deras far. Jag är säker på att de idag skulle vilja heta Johansson.2 kommentarer:

Annica sa...

Eller Svensson. Jag tycker också synd om Littorins barn - ja, alla barn vilkas föräldrar inte använder hjärnan innan de gör dumheter. Det är ju de nära och kära som far mest illa i sådana här sammanhang. Och de är dessutom helt oskyldiga. Morr!

Perfekt väder för en söndagspromenad. Ni verkar ha det skönt och trevligt. Är lite avundsjuk eftersom jag har en jobbig dag med massor av ljud i mitt dumma döva öra. Fy bubblan!

Gunnel sa...

Det är jättetråkigt för alla som inte är friska och kan gå ut och njuta av dagen. Jag beklagar din situation och hoppas att du så snart som möjligt blir av med din yrsel och de höga ljuden i örat.