torsdag 29 juli 2010

Tyckande

Det störtregnar när vi kommer hem, så vi blir sittande i bilen och lyssnar till radioprogrammet "Ring P1." Täppas "Svamlet" Fågelberg är programledare och svenska folket får ringa in och tycka till om saker som irriterar och retar.
-
En äldre grekisk man är irriterad på kvinnor som färgar håret blont och som inte sätter sig vid hans bord när han går på café. Han tycker att det är rasism.

Många irriterar sig enormt på Allsången. Diskriminerande mot äldre ryter en arg gamling. Programmet görs bara för de där ylande tjejerna. Annat var det på Egon Kjerrmans tid.

Så är det några personer som har olika åsikter om barnet ska titta framåt eller mot föräldern när det sitter i en barnvagn. "Barnet behöver tryggheten i att se sin förälder", säger den ena. "Nej, barnet behöver upptäcka världen", säger den andre.
-
Vad bra med ett program som man kan ringa till när man blir frustrerad och irriterad över livets stora orättvisor. Lika bra är det att ha en egen blogg, där man kan skriva nästan vad som helst.
-
Tack och hej!


16 kommentarer:

Lennart sa...

Jag är också fruktansvärt irriterad på allsång på skansen. Dessa förb.. s.k kändisar som försöker komma i rutan så ofta som möjlig.
Tacka vet jag Lotta på Liseberg, det är glada människor och inga kändisar på första raden.
Stänga av Tv:n kanske, nää det är inte jag som bestämmer!

Gunnel sa...

Lennart, vad tyckte du om Hertsöns stolthet "Movitz" som var med i Allsången för 2 veckor sedan? De gör någon form av rap. Inte riktigt min musik.

Skansen eller Liseberg, spelar ingen roll, bara de har mina favoritartister.

Lennart sa...

Nu är vi nästan inne på hockey igen. Om Hertsöns stothet Movitz tycker jag inte. De håller på med hästjazz eller vad det heter.
Ser just att Lars-Christers är på folkparken i staan ikväll. Där skulle man ha varit. Så lätt kan man glädja mej!

Gunnel sa...

En bloggare "Lotten" skrev på det här sättet när någon hade stulit hennes sons cykel.
Tjuven borde hängas upp i nackskinnet och tvingas till att om och om igen lyssna till Lars-Christers cover på "Purple Rain." Det skulle vara det grymmaste straff en människa kan utsättas för.

Naturligtvis har hon fel. Salem Al Fakirs "Keep on walking" är det värsta straffet.

Peter sa...

Håller nog en slant på att Lars-Christers är än värre tortyr och något att ta till mot kvarvarande Guantanamofångar. Efter fem minuter av Lars-Christers lär de nog erkänna vad som helst.

Gunnel sa...

Så fel du har Peter. Tortyrlåtar är "Don´t worry, be happy", "Sarah" och "You´r beautiful" och naturligtvis tidigare nämnda "Keep on walking,"

Peter, har du någonsin lyssnat på Lars-Christerz? Vem vet, det kan bli en ny favorit. Och fångarna blir nog bara glada av dsnsmusiken.

Samma Gunnel sa...

Dansmusiken menade jag förstås.

Lennart sa...

Jag gillar verkligen gunget i dansmusik. Kan ju själv 3 ackord och försöker bibland härma Larz-Christerz i min ensamhet. OBS stavningen den hade vi missat!
Om jag vore lite yngre skulle ja starta ett band som skulle heta Hermanzons!

Systern sa...

Gillar tanken på Hermanzons. Inte är du för gammal.

Anders sa...

I egenskap av den mera bildsköne brodern ställer jag gärna upp som vokalist i Hermanzons.

Lennart sa...

Kom just in efter en tur i snotterskogen. På en timme fick vi ihop 5 kg. Det tar dock på ryggen, så jag ser ut som Kronblom just nu. Det var alldeles gult på myren som jag och Nisse plockat av en gång för 15 år sedan. Närmare position uppges ej.
Nu ska jag basta och sedan spela gitarr med Hermanzons.

Annica sa...

Värsta straffet är att lyssna till Movitz i mer än två sekunder! Spela det i alla förhörsrum runt om i landet så kommer misstänkta brottslingar att erkänna efter - just det! - två sekunder.

Jag ser fram emot första CDn med Hermanzons. Meddela genast när den finns att beställa på CDON. Men ska inte bloggerskan vara med? Hela syskontrion borde ingå i bandet.

Gunnel sa...

Välkommen åter till kommenterandet Annica. Eftersom jag endast kan spela "Klippa du som brast för mig" på orgel så platsar jag troligen inte i Hermanzons.
Platsen som vokalist är ju redan är paxad av den bildsköne.
Lennart söner är musikaliska och kanske kan förstärka och så har de rätt efternamn.

Peter sa...

Nej, kära mor jag har inte lyssnat på L-C, men jag är säker på att jag skulle erkänna fler ouppklarade brott än Thomas Quick någonsin har erkänt om jag tvingades lyssna på dylikt dansbandselände.

Gunnel sa...

Dansbandselände? Nästa gång du besöker oss, ska jag spela Lasse Stefanz för dig, Peter. Jag har några skivor och vem vet, du kanske också blir glad av dansbandsgunget.

Yvonne sa...

Underligt att viss musik ska vara "finare"än annan.Jag är ingen dansbandsfan,men kan gott erkänna att man kan bli glad av att höra det ibland.
Det var mitt tyckande idag!