onsdag 7 juli 2010

Det brinner!

Gudrun Schyman har gjort en brasa av 100.000 kronor, vilket många anser som ganska korkat.
-
Visst fick Gudrun S den uppmärksamhet hon eftersträvade, men den var nog mestadels negativ.
-
Men om hon istället hade köpt en halvsidesannons i en tidning, hade hon också bränt 100.000 kronor till ingen nytta, för vem läser politiska annonser.
-
Hon hade kunnat skänka pengarna till de underbetalda kvinnor som hon talar för, men det hade bara blivit en tjuga per person.
-
Dessutom är 100.000 kronor ungefär vad en person som röker ett paket cigaretter om dagen bränner på sex år, så det är verkligen inte bara Gudrun som är korkad.
-
Men att sätta eld på pengar, det ska man väl ändå inte göra?

7 kommentarer:

Annica sa...

Gudrun vet hur man ska få rubriker. Hon tänker nog: "Bra eller dåligt... spelar ingen roll! Huvudsaken man är på löpsedlarna."
Men hon hade kunnat göra något spektakulärt vettigt med pengarna och på det sättet hamnat i media.

Förresten, rökare sätter eld på pengar varje dag. Egentligen är det kanske smartare att göra "en Gudrun" och tutta eld på sedlarna direkt. Då skulle inte rökarna kosta samhället en massa vårdpengar.

Gunnel sa...

I dag hamnar man inte i medierna om man gör något vettigt. Det ska vara något alldeles speciellt för att någon ska bry sig.

Peter sa...

Det är väl inte svårt att bränna pengar, det svåra är att tjäna dem.

Yvonne sa...

Helt otroligt vad dom hittar på för att synas!!!
Lite bitter eftersmak får jag allt!!!

Anders sa...

Bra Schyman! Hon har fått många att kasta sten i glashus som reaktion på tilltaget. Ta t ex Stadsmissionen i Stockholm som ondgör sig över branden och berättar vad de skulle gjort av pengarna i stället. Är det någon som minns deras egna pengaslöserier med ärvda hus m m?

Gunnel sa...

Ja, det är minsann inte bara Gudrun som bränner pengar. Undrar hur mycket pengar jag själv bränt som rökare under ganska många år om man räknar kostnaderna för lasten i dagens penningvärde.

Lennart sa...

Jag å min sida bränner pengar på pensionärsskatt. Hoppas Mona räddar mej !