måndag 2 maj 2011

Tåget genom stan
I går gick jag till Storgatan för att fotografera de tappra i 1:a majtåget. De som sjunger: Första maj, första maj, varje sliten kavaj" osv. Av de slitna kavajerna syntes intet, det var en dag för koftan, täckjackan och långkalsongerna.

Vid Smedjan blev jag stoppad av en man som ber att få ställa en fråga. "Varsågod", säger jag och mannen undrar under vilken paroll jag kan tänka mig demonstrera. I detta ögonblick uppstår hjärnsläpp hos mig och jag går bara vidare.

I dagens NSD under rubriken "Dagens fråga" är bild och kommentarer från fem personer som svarat på samma fråga som jag fick. Här har jag alltså missat möjligheten att få komma på bild i dagstidningen och uttrycka min alldeles egna åsikt. Vilken otur för mig och vilken otur för läsarna!
Så firade vi ännu ett födelsedagsbarn. Hon som gör de vackraste och godaste bakverken. Grattis Emma!

Ha det!

4 kommentarer:

Lennart sa...

Såg förstamajtåget i Luleå i TV. Både jag och frun öppnade ögonen till 120 procent för att vi trodde oss få se någon ur den Lindbergska familjen, men icke.
Annars förstår jag att det var svårt att komma med en plötslig paroll, men en bild på gumman i NSD hade varit trevligt.

Gunnel sa...

Lennart: Om du dubbelklickar på bild nummer 2 så att den blir större, kommer du att hitta en kändis.

Annica sa...

Attans, där missade vi ett riktigt scoop.

Gunnel sa...

Vet fortfarande inte riktig vilket plakat jag skulle ställa mig bakom. "Bort med bonusar", kanske eller "död åt pedofilerna." Men det är väl aningen grymt och knappast en partipolitisk fråga.