tisdag 17 maj 2011

Kära grannland

Man från Norge

Ännu ett gott exemplar

Grattis Norge till den 17 maj. Norge är världens rikaste och vackraste land. Att det är lite halvkallt och regnigt ibland gör ingenting, det passar mig alldeles utmärkt.

Jag minns hur jag för länge sedan, innan jag ännu var tonåring, låg på min stora röda säng och lyssnade på norsk radio som sände önskeprogram. Där fick jag ofta höra min favoritlåt "Vaya con Dios" spelas. Mitt emot min säng fanns en vedspis och bredvid den, en vattenkran och en slasktratt. Det låter kanske inte så mysigt med slasktratt, men glöm det och tänk istället på en vedspis där elden sprakar och den gamla radion spelar din favoritmusik. Det är livskvalitet det!

Nu kom jag ifrån ämnet, som var att hylla nationen Norge. Jag åker gärna dit på semester i sommar men har en känsla av att mitt sällskap drömmer om sydligare trakter. Vi får så småningom se vem i familjen som har den starkaste viljan.

God eftermiddag!

4 kommentarer:

Kalle sa...

Det var baske mej en fantastisk vedspis som kunde spela din favoritmusik!

Gunnel sa...

??????????????

Lennart sa...

Jag har ju varit uppe vid gränsen mot Norge i vår. Det är nästan bara norska bilar på Silvervägen och det är ganska tät trafik. Dom har ju köpt upp nästan hela Laisvall.
På lördagarna står det en affärsbuss vid gränsen och säljer vitt fläsk och läsk i massor. Norrmännen köper köttfritt fläsk och kokar det till någon rätt som jag ej vet namnet på. Dom kör även skoter och åker skidor i Sverige. Om man råkar prata med någon visar det sig att dom är väldigt trevliga om någon trodde något annat !

Gunnel sa...

Lennart: Du är ju en snäll och trevlig person. Klart att norrmännen också är trevliga när de möter dig.