måndag 16 maj 2011

Öga för öga.....


En Iransk kvinna avslog frieriet från en man, som då hämnades genom att kasta syra i hennes ansikte. Hon blev vanställd och blind. Nu har rättsväsendet i Iran dömt att brottsoffret, den blinda kvinnan, ska få hälla syra i gärningsmannens ögon som vedergällning. Att kasta syra i ansiktet på kvinnor som hämnd, har enligt tidningen Aftonbladet, blivit allt vanligare och därför ska straffet få syrakastande män att tänka efter.

Min reptilhjärna "tänker" genast öga för öga, tand för tand, det är rätt att han får lida lika mycket som kvinnan han skadat för livet.

Den "tänkande" delen av hjärnan säger däremot att ett samhälle inte kan hjälpa ett brottsoffer att hämnas. Rättsväsendet kan inte handla lika grymt som gärningsmannen själv.

Men vad är ett lämpligt straff för den som utför en sådan sadistisk handling som mannen i det här fallet? Ingenting kan ju egentligen sona hans brott.

Nu slutar jag med något trevligare. Det småregnar och regn är precis vad vi behöver för att grönskan ska komma igång.

Hej!


5 kommentarer:

Yvonne sa...

Lite groteskt låter det allt.Ska dom statuera exempel så ...ja,jag vet inte heller!!!

Gunnel sa...

Nej, jag vet inte heller, men domen lär ha uppskjutits pga omvärldens protester.

Annica sa...

Dessa fruktansvärda handlingar mot kvinnor måste bara få ett slut. Inte ett uns av medmänsklighet verkar finnas hos de män som utför vidrigheterna. Om domen skulle avskräcka andra från att göra likadant så vore det ett bra straff.

Gunnel sa...

Annica: Vi har en gång sett en usel film om när kvinnor hämnas män. Hämnden bestod i att klippa sönder finkostymen och göra en repa på bilen. Även det idiotiskt men jämföresevis ganska humant.

Anonym sa...

kanske skulle männen tänka 2 gånger innan de hällde syra över någon ifall de visste att de skulle "få tillbaka"