torsdag 5 maj 2011

Ingenting är längre som förut


1968 var det totalt ofarligt att röka. Här är cigaretten för en kompromisslös karl. Philip Morris, en kvalitetsprodukt för män. Inga mesiga varningstexter om sjukdomar och ond bråd död. Du tuffe man, bara njut av din pinne!

Nej, ingenting är längre som förut. Vi anlitade en firma för att utföra flyttstädning i vårt gamla hus. I går morse kom städfirman för att göra jobbet. Två MÄN med hinkar, trasor och diverse annat material. Nu var det inte Pelle och Kalle som kom, utan två män med sydamerikanskt utseende, troligen från Peru, som hanterade skurtrasorna. Min mor skulle svimmat. "Karlar, städa, va? Hä dug däm ínt dell."

 När dessa män från främmande världsdel städat färdigt får jag göra RUT-avdrag. Staten är snäll mot sina medborgare och om det är rättvist eller inte får vi väl ta upp i en annan blogg.

4 kommentarer:

Annica sa...

Hoppas bara att lönen är lika för utländska och svenska städare. För övrigt är det mycket trevligt att se män med skurhinkar och dammtrasor. Det gillar vi kvinnor.

Och i dagens samhälle, med en heltidsarbetande Eva så måste en modern Adam absolut ta ansvar för halva hushållsarbetet. Precis så ska det vara.

Gunnel sa...

Jag är oerhört tacksam över att slippa städningen av huset. Min gamle man och jag städade garaget och tvättstugan och med vår fart med skurhinken tog det en dryg vecka.

Annica sa...

Den långsammare städfarten är bara en indikation på att ju äldre man blir desto mindre tid ska man kasta bort på tråkiga sysslor som städning. Nu finns det - har förresten alltid funnits - viktigare uppgifter i livet än att jaga dammtussar.

Gunnel sa...

Ja, låt oss ägna oss åt viktigare saker.