onsdag 3 april 2013

Också ett mode


"Efter 50 års äktenskap fick jag äntligen en komplimang."
"Vad sa han då?"
"Jo, han sa: Du har då alltid varit en djäkel på att äta."

Ovanstående var ingen komplimang från äkta hälften till mig, det var bara en så kallad "rolig" historia från någon tidning.


Men lite för mycket "äta" kanske det ändå har blivit genom åren. Jag fick nämligen en förflugen tanke om att förnya min garderob. Jag vet precis vad jag vill ha. Under de senaste 25 åren har svarta fladderbyxor prytt min kropp både till vardag och fest.

Själva ordet "fladderbyxor kommer från 6-åriga Emma som en gång frågade:
"Farmor, har du bara svarta fladderbyxor?"


Men "fladder" ingår för närvarande inte i affärernas sortiment. Här är det slimmat och åtstramat kring bak och ben. Jag får nog vänta på att 80-talets mode med härligt utsvängda byxben ska återuppstå.

Hej!

9 kommentarer:

Lennart sa...

Jag köper nästan alla kläder på Jula. Om du skulle titta in på Rusta så finns säkert fladderbyxor som du vill ha. Du kan inte bara hålla dej till finaffärerna i centrum, då får du skylla dej själv om det blir tight.

Gunnel sa...

Inte tror jag att jag hittar svarta fladderbyxor på Rusta och inte visste jag att du köpte dina dresser på Jula. Jag måste nog omvärdera den affären.

Annica sa...

Usch, köpa kläder är en mardröm. Varför måste allting vara så kroppsnära? Nej, förtjusande fruntimmer föredrar fladdrig flärd!

Gunnel sa...

Annica: En fantastiskt bra slogan som du nog bör ta patent på innan jag stjäl den.

Helena Högberg sa...

Det ska vara lite "fladder" och svängrum ikläderna man bär! Det värsta jag vet är när det stramar och sitter åt. Man måste ju kunna dona och greja utan att kläderna spricker. Jag är inte mycket för att "vara fin", så kläderna i centrum passar inte. Jag köpte nyligen 2 nya plagg (händer inte ofta), det blev 2 stycken rymliga, rutiga herrskjortor i bomull, såå sköna :)

Gunnel sa...

Helena: Det låter som vi gillar samma sorts kläder. Synd bara att det så sällan är inne med svängrumsstilen för kvinnor.

Rose-Marie sa...

På Indiska har jag sett ett par svarta fladderbyxor.

Annica sa...

Dags att göra en gemensam utflykt till Indiska!

Gunnel sa...

Rose-Marie: Indiska är nog en bra ide. Deras kläder är rymliga.

Annica: Då gör vi en utflykt till veckan.