måndag 15 april 2013

Jag har ändrat åsikt

April 2012

Det hänsynslösa ljuset,
som forsar fram
visar helt klart att huset
är fullt av damm.

Och själv är man föga vackrare
ruggig och grå
någonting som andra stackare
ska titta på.
(Jacobs dagsvers)Versen ovan skrev jag på min blogg för flera år sedan. Jag påstod att våren var överreklamerad, att man bara ser damm och smuts som man inte märkt under den mörka årstiden. Jag hyllade hösten.


Nu hyllar jag alla årstider. Jag bor i lägenhet och har inte ett hus att ta hand om. Inga ruttnande bräder, ingen målning och inga trasiga fönster att förstöra vår- och sommarledigheter med. Här är allt så enkelt, problemen tar någon annan hand om. Vi bara betalar och jag slipper oron över den livsfarliga kombinationen av vinglig äkta man och stege.

Hus är till för de händiga och yrselbefriade. Som lägenhetsägare putsar man bara sina fönster när våren kommer, sen är man ledig och kan ägna sig åt förlustelser.

Trevlig vecka!

3 kommentarer:

Gubben sa...

Vinglig kan du vara själv!

Annica sa...

Både lägenhets- och villaboende har sina fördelar. Men det är definitivt en fördel att vara o-yrslig i huvudet och o-ostadig på benen om man har ett hus som är högre än en hundkoja.
För mig räcker det numera att byta glödlampa i takarmaturen för att gripas av svindel.

Gunnel sa...

Annica: Jag lider inte av svindel, så gubbens kommentarer ignoreras.
Det finns fördelar med allt men för ett äldre par som gillar att göra lite och ingenting är lägenhetsboende det enda rätta.