onsdag 24 april 2013

Det lilla som finns kvar

Bröllopspresent 1

När vi gifte oss på 60-talet var det brukligt att brudparet fick presenter som var passande för de unga som skulle skapa ett nytt hem. Det var ovanligt att paret hade bott tillsammans innan bröllopet och därför behövdes både möbler och husgeråd.

Present 2

Hur det är idag vet jag inte. Min släkt gifter sig otroligt sällan och blir det bröllop, så smyger de iväg och gifter sig i hemlighet.

Present 3

Bilderna visar vad som finns kvar av våra bröllopspresenter. En saftservis med 3 glas, en fruktservis och en vas.

Av detta kan man utläsa att det krossats en del porslin i bloggerskans hem. Men för att det inte ska orsaka missförstånd vill jag på det bestämdaste påpeka att både man och kvinna i äktenskapet är oskadade och inte en enda kopp har krossats på grund av dåligt humör.

Hej!

9 kommentarer:

Anders sa...

När vi flyttade ihop fick vi en liten söt ugnsform, "LÉchalote" av dig och Nisse. Använder den minst en gång varje vecka fortfarande. Den är perfekt, det finns inte en skråma på den. Tillverkad av Corning Ware, N Y, USA. Kvalitet! Var den dyr?

Gunnel sa...

Anders: Endast det bästa är gott nog när lillebror gifter sig. Däremot är minnet dåligt och jag kommer inte ihåg den. Ska be att få titta på ugnsformen nästa gång vi träffs.

Anders sa...

Så snart vi lyckats:

a) hitta kameran
b) hitta ett fungerande batteri
c) ta en bild
d) hitta sladden datorn-kameran
e) komma på hur man lägger in bilden i datorn

ska vi skicka en bild på ugnsformen till dig.

Gunnel sa...

Anders: Tack, men jag får en känsla att det kan ta en stund.

Annica sa...

Det är väl fint att ha kvar bröllopsgåvor efter ett så långt äktenskap. Det är nog inte alla som har lyckats med den bedriften - glas och porslin är sköra ting. Samma ömma handlag gäller för hemmets bohag som för make/maka. :-)

Yvonne sa...

Jag har servisen, som vi fick,kvar.Konstigt nog är det bara assietterna som krossats.Inte alla ,men nästan.Kannan har fått sig en liten stöt,men det är så lite,så det gör inget.Jag använder servisen när vi är många.

Gunnel sa...

Annica: Snällt sagt av dig som väl inte har haft sönder någonting vad jag vet. Din fina servis består nog av lika många delar som när den köptes.

Yvonne: Du har också varit rädd om den. Vår servis hade klöverblom och blommorna försvann när den diskades i diskmaskin så jag har bara några uppläggningsfat kvar som minne.

Helena Högberg sa...

Det var riktigt fina presenter ni fick! Kul när de finns kvar! Hm, man kanske skulle ha gift sig i alla fall :)

Gunnel sa...

Helena: Det är aldrig försent! Men idag tror jag att bröllopsgäster ofta betalar för middagen i stället för att ge present. Lite tråkigt om det är så.