lördag 27 april 2013

Trångt och trivsamt


Så här ser det ut när det är vårloppis i Arcushallen. Trängseln är enorm och det är svårt att komma fram till borden och fynden. Själv köpte jag en orange vas, för oranga vaser kan man aldrig få för många av.


Så här ser det ut om man vill bo i en bostadsrätt på andra våningen i ett höghus på Kronan. Även när alla baracker försvinner är utsikten inte så märklig, sjöglimt kanske en mäklare skulle säga. Vill man ha en fantastisk utsikt får man köpa en lägenhet högre upp. För större treor får man betala en insats på runt 2 miljoner. Det är dyrt att bo.


Nu ska bloggen ta semester och vila upp sig i en vecka eller två, för att sen komma tillbaka med nya tvärsäkra  åsikter och påståenden.

Ha det gott!

16 kommentarer:

Anders sa...

När Suorvadammen brister får man säkert fin sjöutsikt nästan överallt i Luleå. Nackdelen är väl att huspriserna sjunker.

Annica sa...

Tänk om man ensam fick vandra runt bland loppisborden på Arcus. Då skulle det gå ganska snabbt att kolla in fynden - t.ex. orange vaser.

Man har tur som bor billigt och bra och inte behöver betala skjortan för en nyproducerad bostad.

Snälla Anders, skräm inte upp oss ännu mer! Vi lever redan i ständig skräck och är så sårbara. Tyvärr är det inte bara huspriserna som sjunker om det hemska skulle inträffa. Då sjunker allting...

Gunnel sa...

Anders: Såg i tidningen att om dammarna i Skellefteåälven brister ska ni till Boden. Hoppas verkligen att inte dammarna brister samtidigt, då blir det problem.

Gunnel sa...

Annica: Våra kommentarer kom in exakt samtidigt.

Jag tror att om den stora dammen brister så är nog höghusen på Kronan det säkraste stället att bo på för att inte bli blöt om fötterna. Kanske rentav värt miljonerna.

Helena Högberg sa...

vet inte om du ska åka bort eller bara vila från datorn (skulle jag behöva :)), hur som helst, hoppas att du får en trevligt semesterväder, på återeende :)

Annica sa...

Även om man inte skulle behöva vara den första att dra på sig stövlarna, så vill man inte bo i ett höghus utan mat, vatten, värme, el? Och ALLT annat! Vojne, vojne!

Anders sa...

Boden? Här har vi inrett förrådet i väntan på Luleborna och så skickar ni mig till Boden!

Gunnel sa...

Helena: Jag tänkte mig vila från datorn ett litet tag, men nu är jag här igen.

Annica: Men man behöver inte börja simma alldeles med en gång.

Skellefteå har frågat Boden de vid katastrof kan ta emot 7000 Skeå-bor. De berör nog inte Anderstorp! Ha friggeboden redo!

Lennart sa...

Har just kommit ner från skellefteälvens källflöden. Liksom hockeylaget är dammarna av solitt guld. T.o.m rödingarna i ikesjaure är guldfärgade. Vi på ac-sidan sover lugnt.

Gunnel i förskingringen sa...

Tyvärr Lennart, guld är inget lämpligt material i dammluckor. Enl välinformerade källor har Skellefteå t o m bett Luleå om hjälp vid ev haveri.

Anders sa...

Jag litar oomkullrunkeligt på den damminspektion som utförts av Lennart. Men om det värsta händer föredrar jag nog Burträsk framför Boden.

Fortfarande i förskingringen sa...

Jag är lite mer misstänksam mot damminspektören. När till och med rödingen blivit guldfärgad, kan man misstänka allvarliga problem med synen eller svårighet att artbestämma fisk.

Lennart sa...

Jag skrev fel, rödingarna kom från någon nordligare älv och var silverfärgade. Av någon underlig anledning är dock Sädvadammen starten på en guldresa mot Skellefteå.

Hon, i förskingringen sa...

Lennart: Har du fått silverfisk, har du problem. (se wikipedia)

Blev du stilig i den nya dyra kepsen? Bild önskas!

Lennart sa...

Jag har inte silverfisk, det hade vi i lägenheten i Västerås.
Rödingarna är silvriga så det så.
Kepsen kommer jag att visa upp i Luleå under sommaren. Den är gul och svart med klubbmärke i guld!

Ännu en dag i förskingringen sa...

Lennart. Ser fram emot besök och uppvisande av huvudbonad.