söndag 31 mars 2013

Jonas Gardell och Adak


Påskhelgen är snart över, en fantastisk helg som bjudit på blå himmel och strålande sol.

Trots ett ömmande knä (ett kort möte mellan knä och stentrappa) har jag vandrat på isvägen varenda dag och känt livsandarna vakna efter en kall och blåsig vinter.


Helgens bästa underhållning i TV bjöd Jonas Gardell på. Denne man, som antingen retar eller roar, är en lysande underhållare som gärna blandar både flams och allvar. Han avslutade sitt program med en hyllning till Adak.


På Folkets Hus i Adak gifte sig min fina moster Inga-Marie med sin Bengt. Jag var 13 år, något rundnätt och hade elektriskt kammat hår och en rosa taftklänning.

Ett antal år senare satt jag i en tvåfärgad bil av märket Opel utanför Folkets Hus i Adak och bytte ring med en pojkspoling som då blev min fästman och sedermera min äkta hälft.

Undra på att nostalgin flödar när jag hör ordet ADAK!

Trevlig måndag!

7 kommentarer:

Annica sa...

Håller verkligen med dig om Gardell. En man med hög IQ.
Av vad jag förstår så borde Folkets Hus i Adak döpas om till Romantikens Hus. :-)

Lennart sa...

Passerade Folkets hus i Adak med skoter i lördags. Ingenting hände!
Kanske man är för gammal för romantik!!!

Gunnel sa...

Annica: Jag var ganska ofta på dans på Folkets Hus i Adak.

När jag googlade på Folkets Hus, Adak fick jag för mig att det var rivet. Men nu ser jag Lennarts kommentar och då stämmer det inte riktigt.

Lennart: Romantiken är till för den som stannar, inte för den som passerar i hög hastighet. Jag upptäckte mycket om Adak på youtube, bl sjunger Perra (/vår kusin?) tydligen inspelat på Saga-biografen.

Anders sa...

Förstår inget. Undrar vad Lennart har sett.

https://www.youtube.com/watch?v=0yvKbkHHFXg

Jag såg "Änglar, finns dom?" på Folkets Hus i Adak. Vi var tre åskådare, min kompis Freddy, jag och fjölingen från Malå. Jag hade gärna sluppit fjölingen eftersom jag hade min trimmade DKW Hummel utanför. Som tur var var han inte intresserad av mopeder just då.

Gunnel sa...

Anders: Lennart hittar ingen romantik men han hittar ett försvunnet hus? Märkligt!

Jag har dansat gammeltjo på Adaks Folkets Hus till dragspelsmusik av Eberhard Jularbo. Det var antagligen slutet på 50-talet. Vilka gamla minnen som ploppar upp.

Lennart sa...

Jag passerade Sagabiografen och kom inte ihåg att det funnits ett folkets hus. Gardell var i alla fall på Sagabiografen så det är kanske inte bara jag som blandat ihop det, romantiken till trots!

Gunnel sa...

Lennart: Gardell berättade om Saga-biografen där man var tvungen att ha paus mitt i filmen. Jag har inga minnen av den, bara Folkets Hus.