måndag 22 april 2013

Överdriven rädsla

Farligt!!


Rädsla känner jag när jag genar över stadsparken och tar gångvägen förbi kyrkan. Vid ett bygge står en kran, vars arm hänger rakt över gångstigen. Risken känns förfärande stor att det där grå däruppe ska rasa just när jag passerar.


Vi firade en gammal man igår. Det är viktigt att fira att man får bli gammal.

Både son och sondotter med respektive hade resor till vår och försommar inplanerade och jag kände verkligen suget. Tänk att själv få uppleva försommar i Rom.

Men så fort jag tänker på resor slår mina rädslor till. Tänk om man blir sjuk eller inte tål värmen. Man kan bli rånad, det kan bli jordbävning, ja allt kan hända. Men med den negativa inställningen får jag inte uppleva mycket, utan det närmaste jag kommer vårkänslor just nu är att Luleås gator sopas rena från grus.

Ha en bra vecka!


5 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Precis så där tänker jag också om resor! Allt verkar besvärligt, bäst att hålla sig hemma :)

Anders sa...

Om "kranen" är en Alimak-hiss från Skellefteå behöver du inte vara orolig.

Gunnel sa...

Helena: Ja, då är vi flera som tycker att det är skönast i hemmets lugna vrå.

Anders: Då skulle jag helt klart känna mig lugn, men man vet ju aldrig.

Annica sa...

Försommar i Rom vore inte helt fel. Tyvärr har jag också en massa rädslor. (Men framför allt ett öra som inte skulle klara flygturen.)

Nu för tiden upplever du mycket mer än jag. (T.o.m. när det gäller gatsopandet!) I jämförelse med moi lever du rena rama jetset-livet. ;-) Och snart drar du iväg på en tripp.

Förresten, det är faktiskt ganska skönt att vara hemma och få sussa i sin egen säng, läsa sin morgontidning och ha det lugnt och tryggt. Jag är verkligen en hemmamänniska.

Gunnel sa...

Annica: Rädslan ökar i takt med åren, vilket är märkligt, för ju äldre man blir, desto mindre "skadali" blir man. "Skadali" är ett ord som kommer från min moder och som jag hoppas att alla förstår. "Hä gå int att förklar för den som int´ begrip.