måndag 26 april 2010

Sex är inte bara en siffra


Jag har under några dagar besökt vår huvudstad, grattat ett sjuårigt barnbarn, ätit tårta och bott på hotell.
-
I Haninge centrum finns en affär, där jag hittar kläder som passar min konstiga kropp. Plockade fram ett antal plagg och gick för att prova härligheten. På dörren till det lilla utrymme där man provar sina kläder stod att läsa: Max fyra plagg per kund. "Går det bra med sex i provhytten", frågade jag en butiksanställd och pekade på mina plagg. "Javisst, varsågod, men är det så lämpligt i en provhytt", sa hon skrattande till mig, som är en tant med en pryd, halvreligiös uppsyn och som tror att sex är en siffra mellan fem och sju.
-
Den humor biträdet bjöd på, gjorde mig på gott humör och det behövs när man provar kläder.
-
Vi åkte från Haninge kl 08.00 genom en av bilar igenproppad stad. Vi masade oss fram genom tunnlar och Essingeled i 10 km/tim och kom efter lång tid ut ur trafikeländet.
-
Alla som arbetar och bor i Stockholm och som ska ta sig till sina jobb varje morgon är värda all beundran. Det bilburna 08-folket måste ha ett tålamod utöver det normala eller också har de blivit vana vid kaos.
-
Kära Luleå! Du är min stad och alldeles lagom.
-
Godnatt!

4 kommentarer:

Annica sa...

Välkomna hem!

Butiksanställda med humor - wow! Det gillar jag! Det finns tyvärr exemplar i denna yrkeskår som är så sura och tillknäppta att man nästan ber om ursäkt för att man kommer och stör.

Med en sådan trevlig klädprovningsstart så blev det väl många nya plagg till garderoben?

Peter sa...

Olivia ser fram emot sina tandbortstningstillfällen med stor iver numer.

Trafiken på Essingeleden kommer "säkert" att minska om man inför biltullar som var en del av snabbtågsförslaget. Jag tror att det enda som händer är att folk fortfarande kommer att sitta i långsamma köer medan de svär över att bli "rånade" av vägtullarna.

Det enda man säkert kan säga är att rusningstrafik är den enda trafikformen som står fullständigt stilla och ändå är vi långt ifrån de enorma köer som vi såg när vi var i Beijing 2008. Vänner som varit där senare berättade att det blivit ännu värre. Nu byggs ytterligare motorvägsringar runt denna jättestad.

Yvonne sa...

Så roligt att Du är tillbaka!Välkommen,har saknat Din blogg!
Varför kom Du inte och åt palt idag?

Gunnel sa...

Annica: Det blev en kavaj.
Peter: Det är helt obegripligt att det heter rusningstrafik.
Yvonne: Hann inte med palten eftersom jag var upptagen med att plantera dahlior.