söndag 11 april 2010

Älskar, älskar inte


Den hängivne maken ska åka till Piteå för att umgås med partikamraterna. Jag frågar honom om han är nöjd med Mona S som partiledare. "Nja", svarar han, "det skulle ha varit bättre med Margot Wallström."
-
Jag undrar varför man gillar eller ogillar en person, som man inte känner utan bara läser om eller ser på TV.
-
Många är tveksamma till Mona S. Hennes fördel ligger i att hon talar lugnt och tydligt och att Tobleronen nog är glömd. Men, säger belackarna, hon småflinar jämt och ger ett lismande intryck. Annat är det med Maria Wetterstrand, hon är vältalig och har pondus.
-
Jag har släktingar som tycker att Maud Olofsson är den jobbigaste att lyssna på av samtliga partiledare. Hon bara bjäbbar. Men även hon har förespråkare bland mina närmaste.
-
Statsministern själv, vars panna når högre och högre mot himlen, ger ett lugnt intryck, när han försöker tala faderligt till oss. Personligen gillar jag hans stil, men inte hans parti. Övriga partiledare utstrålar mest desperation. För dem gäller det att hitta en fråga att gå till val på, annars märks de inte.
-
Kanske har vi själva någon form av utstrålning som någon tycker om och andra ogillar. Kanske har vi ingen utstrålning alls. Tur att man inte är i offentlighetens ljus, där man blir bedömd, på det ofta elaka sätt, som kända personer blir.
-
För övrigt njöt jag av strålande sol på min promenad, där jag mötte trevliga gamla arbetskamrater.
-
Härlig söndag!

4 kommentarer:

Anders sa...

Borde du inte ha illustrerat bloggen idag med en prästkrageblomma i stället? Det var i alla fall sådana som flickorna använde när de slogs om mig i min ungdom om jag inte minns fel.

Gunnel sa...

Jo, du har rätt. Det borde varit en prästkrage. Meningen var att det skulle vara rött och blått som symbol för partierna. Nu blev det skärt och blått. Man lyckas inte alltid.
Slogs flickorna om dig? Det har jag aldrig hört talas om.

Yvonne sa...

Jag träffade också två trevliga fd.arbetskamrater,som Du kanske vet.
Partiledarna?Ja,jag vet inte jag!
Intressant att se hur det blir.Mona är inte tillräckligt karismatisk och övertygande,enligt min åsikt.TYVÄRR!!Men jag är nog sosse i själen ändå.

Annica sa...

Något medlemskap i Monas fanclub (eller parti) blir det aldrig för min del. Jag tycker inte hon verkar trovärdig.
Annars har alla partier något vettigt i sina partiprogram. Tänk om man kunde få plocka ut det man gillar hos vart och ett, som från ett smörgåsbord.