måndag 12 april 2010

Hög moral


I morse satt sportpanelen i TV och var euforisk. Ett Stockholmslag hade gått upp i Elitserien. Detta på grund av, som Chris Härenstam sa, att laget hade den högsta moralen bland alla hockeylag.
-
Samma sportpanel kom till den slutsatsen att det var moraliskt riktigt att en herr Mickelson vann den stora golftävlingen. Han hade varit ledig i ett år för att ta hand om sin cancersjuka fru. Den otrogne Tiger Woods kom fyra och det kändes rätt att han inte vann. Moralen hade segrat.
-
Ordet moral får olika betydelse, beroende hur det används.
-
En moraliskt högt stående person är en människa vi kan lita på, som inte lurar någon och som fattar kloka beslut. En moraltant däremot, står med korsade armar och snörpmun och är kritisk mot det mesta.
-
När jag var ung, var moral någonting som vi flickor skulle ha med oss när vi gick på dans på lördagskvällen. Det hade nog gått bra om gossarna fått samma information. Men det hade de inte, och därför gick det illa ibland.
-
Det finns mycket att säga om moral. Men nu får det räcka för idag.
-
Trevlig vecka.

5 kommentarer:

Lennart sa...

Jag är jättetrött på dessa Stockholmspaneler som sitter och vet allting. Allting händer ju i Stockholm så dom behöver aldrig vidga vyerna. Varför inte flytta ut morgonprogrammen till distrikten någon gång i veckan. Tänka sej en sportreporter från Luleå yttra sig om den dåliga gnistan i Stockholmslagen. Det skulle bli mediadrev direkt. Eller en frisör från Luleå som visade senaste hårmodet. Flickorna i förkväll skulle tappa leendet och lockarna skulle rakna. Chris Härenstam är troligtvis medlem i AIK eller Hammarby dit alla lantisar som vill vara Stockholmare söker sej.
Nää, mera landsbygd i TV.

Gunnel sa...

Jag håller med dig Lennart. Våra ungdomar försvinner ofta till storstäderna för att få nya perspektiv, men det skulle vara lika nyttigt för storstadsbor att flytta ut till landet och vidga sina vyer.
Läste just i Sportblandet att Stockholmslaget har det största hjärtat också.

Anders sa...

När moralen blir tillräckligt hög har den en tendens att bli dubbel. (Stulet citat från Ronny Eriksson om jag inte minns fel).

Peter sa...

Intressant dock med matcherna mellan skaik och saik. "Vem är egentligen det riktiga aik?"

Matchen igår såldes slut på nolltid och laget som har en kärntrupp på ca: 2000 anhängare hade helt plötsligt 10000 medgångssupportrar på plats.

Annica sa...

Moral är för många ett ganska flytande begrepp. Vi har nog ofta olika synpunkter på vad moral är. För mig handlar det om ärliga människor man kan lita på, som försöker göra det rätta. (Vad nu DET är.)
Vidare håller jag med om att det är för lite landsbygd i de flesta program.
Angående sporten så är jag - som vanligt - vilse i pannkakan.